Heel hard vagina roepen in China

Een theatervoorstelling waarin het woord ‘vagina’ wel 100x valt.

In Nederland vallen we er niet van om, net als van alle synoniemen voor vagina, waarvan de 3-letterige jammergenoeg vooral in de negatieve zin wordt gebruikt.

In China gebruik je geen enkel woord voor ‘de roos der vrouwen’ hardop.

Maar sinds een paar weken staan ook daar de Vagina Monologen op de planken……….

Yindao yindao yindao! Dit zijn de woorden die de studenten op Fudan universiteit afgelopen week luidkeels in de theaterzaal riepen.

In China werd het stuk voor het eerst opgevoerd in 2003 door Sun Yat Sen universiteit en sindsdien is het een strijd geweest om het voor een groot, commercieel, publiek te krijgen. Hoewel in Beijing een poging werd gedaan om het op het toneel te brengen, werd dat initiatief al gauw door de autoriteiten verhinderd.

In Shanghai was de klimaat iets liberaler, maar de titel werd veranderd in de ‘V Monologen’.¬†Anno 2011 kan het woord ‘yindao’ alleen onbeschaamd in academisch context worden gebruikt. Ondanks alle ontwikkelingen die China doormaakt, loopt het nog steeds ver achter op het gebied van seksuele bewustzijn en acceptatie van expliciete uitingen van vrouwelijke ervaringen.

Bron: Nilofar Sarwar voor TROUW

Lees ook:Chinese mannen zijn eenzaam: sekspoppen en kunstvagina’s gaan als zoete broodjes
Lees ook:De Vagina Monologen zijn terug!
Lees ook:De Vagina Monologen zijn na 10 jaar terug!
Lees ook:Soms sterft de vagina
Lees ook:Naakt is geen porno

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>