Bordelen en hoeren in de kerk

De Oosterhoutse Mariakerk is komende maand het decor van de expositie ‘Betaalde Liefde’ van de Bredase fotograaf Piet den Blanken.

Over internationale prostitutie in een Brabantse kerk……….

De zwart-wit beelden die Den Blanken over de hele wereld maakte, laten een diepe indruk achter bij de bezoekers, meldt dagblad BN/De Stem.

Een kleine impressie: Guatemala. Een vrouw in weinig verhullende kleding zit langs een spoorlijn te wachten op haar volgende klant. Een doorgaande weg in Managua in Nicaragua. Een jong meisje heeft een doosje condooms tussen de borsten gestopt en kijkt uitdagend de lens in.

“Tijdens de opening was iedereen er stil van”, zegt gastvrouw Annemiek van Buchem. Den Blanken vertelt dat sommige bezoekers er zelfs door geëmotioneerd waren. “Ze kwamen met het voorstel om een potje neer te zetten om geld in te zamelen”, vertelt hij.

Piet den Blanken reist al meer dan 20 jaar de wereld rond als fotojournalist. In 1997 ontmoette hij in Nicaragua de 23-jarige prostituee Ivana Brooks Torres. Hij werd getroffen door haar vrolijkheid en er ontstond een hechte vriendschap tussen de twee.

“Ik heb haar door de jaren heen vaker opgezocht”. Door dit contact raakte Den Blanken geïnspireerd door het onderwerp prostitutie. “Overal waar sociaal-economische problemen zijn, vormt prostitutie een probleem.”

Dat de kerk niet de eerste plek is waar je aan denkt bij dit onderwerp, maakt het volgens de fotograaf alleen maar meer bijzonder. “Ik vind het mooi dat kerkbezoekers hiermee geconfronteerd worden en ik ze op deze manier kan informeren.”

Ook gastvrouw van Buchem vindt het een mooie combinatie. “De kerk zorgt voor alle mensen. Dus ook voor deze. Bovendien zet het mensen aan het denken.” De expositie is nog te bezichtigen tot 22 augustus op werkdagen van 9.30 tot 12.30u.

Lees ook:Prostitutie-museum op De Wallen opent
Lees ook:‘Ik hou van seks’. Afzender: God
Lees ook:(S)expo: gewone mensen met bijzondere seks op de foto gezet
Lees ook:50 jaar naakt van Pirelli-kalender in 1 mooi groot kaft
Lees ook:De penisheuvel als mannelijk equivalent van de venusheuvel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>