38-jarige polio-patiënt wil ontmaagd worden

Eerder deze week schreven we over betaalde seks voor gehandicapten. ‘The Sessions’ is een film dat dit als thema heeft.

Het is het levensverhaal van Mark O’Brien. Op zijn 6e werd hij getroffen door polio en raakte hij verlamd vanaf zijn nek.

De rest van zijn leven brengt hij in een zogenaamde ‘ijzeren long’ door, een apparaat voor mensen die niet zelfstandig kunnen ademen. Hij gaat schrijven en dichten.

‘The Sessions’ is gebaseerd op artikel van Mark O’Brien zelf: ‘On Seeing a Sex Surrogate’ uit 1990. Hierin beschrijft hij hoe hij op 38-jarige leeftijd hulp zoekt om ontmaagd te worden………

Omdat Mark het gevoel heeft dat hij niet lang meer zal leven, zoekt hij zijn heil bij een sekstherapeute, in de hoop niet als ‘knaap’ dood te gaan. Omdat hij katholiek is, zet hij deze stap pas wanneer hij hiervoor de goedkeuring van priester Brendan (William H. Macy) heeft.

Na twijfels besluit deze Brendan dat God waarschijnlijk wel begrip heeft voor deze keuze van Mark, het is natuurlijk buitenechtelijke seks,  en dus wel een oogje zal dichtknijpen.

De sessies met sekstherapeute Cheryl (Helen Hunt) zijn humoristisch en confronterend tegelijk, waarbij Mark tegen alle bekende problemen aanloopt van iemand die ontmaagd wordt.  Naarmate de tijd verstrijkt en de bijeenkomsten met Cheryl steeds intiemer worden, ontwikkelt hij steeds meer gevoelens voor haar en heeft zij  op haar beurt grote moeite haar professionele houding te bewaren.

Mark O’Brien overleed in 1999 op 49-jarige leeftijd.

Lees ook:Jongeren die ontbijten, blijven langer maagd
Lees ook:Boven de 40 en nog steeds maagd: is dat triest of juist lekker rustig?
Lees ook:Hoe (boven-/onder-) gemiddeld is jouw seksleven?
Lees ook:45-jarige IT’er wordt ontmaagd door een sekssurrogaat
Lees ook:Arjan Lubach ontmaagd door FARC-terroriste Tanja Nijmeijer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>