Prijs voor slechtste seksscène uitgereikt door Joan Collins (80)

BadSexAward2013Jaarlijks wordt ie uitgereikt en het is een dubieuze eer: The Bad Sex In Fiction Award, oftewel de prijs voor de auteur die de allerbelabberdste seksscène beschreef.

Al sinds 1993 worden ze uitgereikt door het Britse literaire maandblad Literary Review, om de aandacht te vestigen op ruwe, smakeloze, weinig memorabele en overbodige seksuele passages, en om deze te ontmoedigen.

De editie 2013 is ‘gewonnen’ door de Indisch-Amerikaanse schrijver Manil Suri………….

En wel voor een passage uit ‘The City of Devi’.

Surely supernovas explode that instant, somewhere, in some galaxy. The hut vanishes, and with it the sea and the sands – only Karun’s body, locked with mine, remains. We streak like superheroes past suns and solar systems, we dive through shoals of quarks and atomic nuclei. In celebration of our breakthrough fourth star, statisticians the world over rejoice.

Een seksuele climax, verbeeld als een kernreactie op kosmisch niveau, schrijft Jeroen Bert in KNACK.be.

En dat terwijl Mumbai, de plaats waar het zich afspeelt, bedreigd wordt door een atoombom. Het kan alleen maar aan de verbeelding van een fysicus ontsnapt zijn. Of, in het geval van Suri, aan de verbeelding van een wiskundige. Wat in onze ogen zo goed als hetzelfde is.

De trofee die aan de Bad Sex in Fiction Award verbonden is, in de vorm van een boek met daarop een naakte vrouw gedrapeerd, werd uitgereikt door de inmiddels 80-jarige eighties-star Joan Collins, die zichzelf introduceerde met: “Als je over slechte seks wil lezen, lees dan een boek van mij.”

Suri, die in de VS woont, kon er gisteravond in Londen zelf niet bij zijn. Daarom nam zijn Britse uitgever, Bloomsbury, de prijs in zijn plaats aan. “Door deze prijs te aanvaarden, dagen we iedereen uit zijn eigen mening te vormen. Zoals Jane Austen vaststelde: ‘De ene helft van de wereld begrijpt de pleziertjes van de andere helft niet.’ Tot welke helft behoor jij?”
TheCityOfDevi

Lees ook:20 jaar de slechtste seksscènes
Lees ook:Bad Sex Award voor Jonathan Littell
Lees ook:‘Bad Sex Award’ 2010 uitgereikt
Lees ook:160 Porno Oscars uitgereikt
Lees ook:Na prijs voor slechtste seks, nu onderscheiding voor beste literaire seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>