Stewardessen weten alles van grijpgrage DSK-vingers

Hoe langer de DSK-affaire duurt, hoe meer saillante details er naar boven komen. Eenmaal een vrouwenverslinder, altijd een vrouwenverslinder en dus duiken er steeds ‘sterkere’ verhalen op.

Nu weer van Frankrijks eigen luchtvaarttrots: Air France.

Volgens een anonieme brief die bij de advocaten van het kamermeisje Nafissatou Diallo belandde, kreeg de luchtvaartmaatschappij honderden klachten van klanten en personeel voor wie het gedrag van de voormalige IMF-topman Strauss-Kahn niet door de beugel kon………….

Enkele dagen geleden kregen Kenneth Thompson en Douglas Wigdor, Diallo’s New Yorkse raadslieden, een in Canada geposte brief in de bus.

De anonieme schrijver ~een corbeau, zoals die in de beste Franse traditie genoemd wordt~ beweert daarin dat Air France de jongste jaren klacht na klacht aankreeg over Strauss-Kahn. De Fransman zou zich zo onwelvoeglijk gedragen hebben dat de luchtvaartmaatschappij alleen nog mannelijke stewards inzette om hem te bedienen.

Volgens Thompson en Wigdor is de brief niet de enige aanwijzing dat DSK het bont maakte aan boord. Een kaderlid van Air France zou een incident gemeld hebben dat zich in Los Angeles voordeed. Het personeelslid zou de IMF-topman daarbij persoonlijk gevraagd hebben zich te gedragen.

De onthulling komt er in het kader van de oproep tot getuigen die Diallo’s advocaten enkele weken geleden lanceerden. Ook stuurden Thompson en Wigdor een detective naar Frankrijk die meer te weten moet komen over schunnige opmerkingen en handtastelijkheden die Strauss-Kahn voor vrouwelijke ondergeschikten veil had.

“Het veronderstelde gedrag van mijnheer Strauss-Kahn jegens vrouwelijk boordpersoneel van Air France is een extra voorbeeld van hoe hij naar vrouwen kijkt”, zei Thompson aan de pers. “Zij worden gereduceerd tot een eenvoudig object dat naar hartelust kan worden mishandeld.” Volgens Thompson verklaart net dat machismo waarom DSK zich op 14 mei, in de inmiddels bekende Sofitelsuite 2806, aan zijn cliĆ«nte vergreep.

Air France ontkent intussen dat het instructies gaf om niet langer vrouwelijke stewards op DSK af te sturen. Wel vertelde een vroegere medewerker van een vakbond van boordpersoneel het blad L’Express dat DSK bekendstond om zijn misdragingen.

Overigens, vlak voor hij die bewuste zaterdag in de boeien werd geklonken, toen hij al in het vliegtuig zat dat hem naar huis zou terugbrengen, zou de IMF-baas zich tegenover een stewardess nog de gevleugelde woorden “Quel beau cul!” (‘Wat een mooi kontje!’) hebben veroorloofd.

Lees ook:Een ‘hotdog’ DSK is 30 centimeter lang!
Lees ook:Belgische sexclub mag geen DSK blijven heten
Lees ook:DSK is woest op seksclub ‘Le DSK’
Lees ook:Strauss-Kahn (ex IMF) klaagt kamermeisje aan wegens verkrachting!
Lees ook:DSK & Het Kamermeisje: the movie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>