Incestueuze verkrachtingen om te ‘genezen’ van homoseksualiteit

Bloedverwanten die het met elkaar doen, dat heet gewoon incest en de natuur heeft daar zo haar eigen correcties op.

Des te schokkender dat homoseksuele jongeren in India door een familielid een zogenaamde ‘corrigerende verkrachting’ ondergaan, omdat hun ouders koste wat het kost heteroseksuele nakomelingen willen.

Dat meldt The Times of India

Een homo-jongen werd in India gedwongen seks te hebben met zijn moeder in een poging hem te ‘genezen’, meldt holebirechtenvereniging LGBT Collective.

Zij kregen de afgelopen jaren meldingen van minstens 15 van dit soort gevallen en dit is slechts het topje van de ijsberg. Veel slachtoffers houden het stil wegens het trauma en wegens de schaamte die in India gepaard gaat met homoseksualiteit en verkrachting.

Woordvoerder Vyjanyanti Mogli: “We zijn er zeker van dat er meer gevallen zijn, maar die worden niet gerapporteerd. Als zo’n geval al aan het licht komt, is het niet omdat de verkrachting wordt aangeklaagd, maar omdat het slachtoffer onze hulp inriep om het ouderlijke huis te verlaten”.

Mogli kent zelfs situaties in het zuiden van India waarbij pasgeboren meisjes als bruid beloofd worden aan een neef. Indien later blijkt dat ze een lesbische relatie heeft, regelen de oudere familieleden een poging tot ‘genezing’ door de neef aan wie de jonge vrouw zou uitgehuwelijkt worden.

In 2013 bracht het Indiase hooggerechtshof een oude koloniale wet terug die homoseks verbiedt en bestraft kan worden met een gevangenisstraf van maximum 10 jaar.

Lees ook:Nein = Nein, als een vrouw geen seks wil
Lees ook:Nieuwe aanklacht uit thuisland tegen DSK
Lees ook:Vrouw breekt huis binnen en verkracht man
Lees ook:Vrouwen kunnen niet verkrachten volgens de wet
Lees ook:Dronken mannen die aandringen op seks zijn verkrachters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>