Parfum slecht voor sperma

Naakt, stinkend en op een stenen vloer. Zo zijn we begonnen als mens en dat is blijkbaar ook de beste manier voor ons om te leven. In ieder geval gaan we langzaam ten onder aan kleding, parfum en parket.

De chemicaliën in deze artikelen verminderen de vruchtbaarheid van de man……………Dat zegt Greenpeace in ieder geval.

De kwaliteit van sperma holt achteruit. Zo is het goedje de helft minder effectief dan 50 jaar geleden. Er zijn ook steeds meer stellen die geen kinderen kunnen krijgen en zaadbalkanker neemt toe.

Greenpeace maakt zich zorgen omdat steeds meer duidelijk wordt dat chemicaliën de oorzaak zijn van de onvruchtbaarheid. Ze willen dan ook heel graag een betere controle op chemische stoffen. Goed idee, want we willen natuurlijk niet dat “je jongens” hun werk niet meer kunnen doen omdat je teveel after shave op hebt.

Lees ook:De dodelijke kick van ‘breathplay’, oftewel wurgseks
Lees ook:Groot deel Britse mannen wil geen seks meer
Lees ook:Prikkelende plekken: onderwaterseks in duikuitrusting
Lees ook:Regelmatig een sterk bakkie is goed voor je kwakkie
Lees ook:HIER KIJKEN: Film ‘Ballen’ over zaabalkanker

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Parfum slecht voor sperma

 1. Twistedmind

  Belangrijke oorzaak van teruglopende vruchtbaarheid is imho ook voeding. Toenemend gebruik van koolhydraatrijk voedsel (aardappelproducten, witte rijst, snacks, etc.) maar voedingsstof-arm voedsel kan ook wel een zeer belangrijke oorzaak zijn. Een mens heeft nu eenmaal een behoorlijke hoeveelheid dierlijke eiwitten, miniralen en vetten nodig.

    /   Reply  / 
 2. jakobien

  en van een gevarieerde, gezond voeding wordt je ook nog eens veel minder dik! ;-)

    /   Reply  / 
 3. djsleepyhead

  Dit kan ik wel geloven dat parfum slecht is voor het sperma, want alle chemische producten die men op de markt brengt zijn wel slecht voor het menselijk lichaam.
  Ook sommige parfums ruiken ook slecht. Voor dat laatste zou het natuurlijk jammer zijn, maar ja dat ligt aan de vrouwen.

    /   Reply  / 
 4. wesley

  Ik geloof het wel dat parfum slecht is voor het sperma. Tegenwoordig hebben alle chemische producten een negatief effect op ons menselijk lichaam. Ik zou graag eens willen weten a.d.h.v. een enquête, hoeveel mensen parfum gebruiken in een week. Daar ben ik eens benieuwd naar, ik denk dat het heel veel zal zijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>