Seks met de ex of een afscheidswip? Geen punt, het is verwerking!

keep-calm-and-hit-me-baby-one-more-time-3Seks met je ex is zo’n onderwerp waarvan al je vrienden en vriendinnen ‘Nee, nee’, nee’ zullen ropen.

Het zou immers een ietwat gedoofd vuur weer kunnen doen oplaaien en na een tijdje opnieuw voor dezelfde problemen zorgen.

Maar de wetenschap toont nu wat anders aan………

Als je nog niet over de breuk heen bent, zou het zelfs de psychologische ellende kunnen verminderen, concluderen onderzoekers van de University of Arizona in het ‘Journal of Social and Clinical Psychology’.

Zij ondervroegen 137 recent gescheiden volwassenen over hoe vaak ze nog seks hadden met hun ex nadat de scheidingspapieren getekend waren. Daaruit bleek dat de meeste proefpersonen (82,5%) nog contact hadden met hun ex na de scheiding, terwijl ruim eenvijfde (21,9%) ook nog seks had.

Of de ‘ex-seks’ al dan niet hielp om de pijn van het einde van een huwelijk te verzachten, hing af van hoever de partners al met hun verwerkingsproces waren. Als het stel er nog niet overheen was, konden de intieme afspraakjes daadwerkelijk helpen om de pijn van de scheiding te verminderen.

Bij de partners die de breuk al hadden geaccepteerd, bleek de seks niks uit te maken. Dat wil zeggen dat ‘ex-seks’ toch niet zoveel emotionele schade toebrengt als eerder werd aangenomen.

Lees ook:Seks nĂ¡ de ex: wraak of pleister op de wonde
Lees ook:Meer pijn bij de seks na bevalling met keizersnede
Lees ook:Man kan na seks met prima ballerina niet meer op z’n benen staan
Lees ook:HIV wordt ook doorgegeven door lesbische seks
Lees ook:SM wetenschappelijk verklaard: pijn is soms fijn!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>