Designervagina’s populair

De term designervagina kwam ons het eerst ter ore na de spraakmakende documentaire ‘Beperkt Houdbaar’ van Sunny Bergman.

Daarin liet zij zien hoe je je voor veel geld een zo jong, strak en onzichtbaar mogelijke vagina kon laten aanmeten in het land van de plastics: de USA.

Je zou denken dat daar niet zoveel vrouwen in zouden trappen.

Echter: de praktijk bewijst het tegendeel………

70% procent meer Britse vrouwen koos de afgelopen 3 jaar voor plastische chirurgie aan hun vagina.

Onderzoekster Elizabeth Garrett Anderson legt uit dat de dames deze ingreep ondergaan, omdat ze een aantrekkelijkere vagina willen.

“Slechts in enkele uitzonderlijke gevallen zijn de clitoris of binnenste schaamlippen abnormaal door een probleem met de vrouwelijke hormonen. Of werden deze vrouwen geboren met schaamlippen die zich niet volledig ontwikkelden, bij anderen zijn ze abnormaal groot zodat ze pijn hebben als ze zitten.”

Arts Creighton legt uit dat een operatie ~zelfs als er niets mis is met de vagina~ moeilijk te weigeren is, omdat de patiënt aangeeft dat het haar onzeker maakt en daarmee ook de oorzaak voor mentale problemen is.

“Maar deze vrouwen zijn eerder gebaat bij therapie door een professional dan een medisch risicovolle, onnodige operatie. Ook heel veel jonge vrouwen komen naar zo’n operatie vragen. Ik kreeg al meisjes van 10 à 11 jaar over de vloer. De meesten echter zijn late tieners of jonge twintigers.”

Lees ook:Pornopoezen verjagen het beeld van een normale vagina
Lees ook:De perfecte vagina
Lees ook:Kijken naar echte vulva’s maakt vrouwen tevredener
Lees ook:Designer-vagina wint terrein
Lees ook:Steeds meer vrouwen zetten de schaar in hun vagina (filmpje)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Designervagina’s populair

 1. Reigetje

  Volstrekt terecht zijn beschaafde mensen tegen het verminken van vagina’s omdat het van Allah zou moeten. Nu de modemiepen voorschrijven dat dit moet vinden we het ineens volkomen normaal in gezonde schaamlippen te snijden.
  Wie zijn er nu eigenlijk geschifter, de afrikaanse traditionelen of de westerse modemiepen?
  Do’nt cut your kut, girls!

    /   Reply  / 
 2. Plastische Chirurgie

  Sja waar leg je de grenzen inderdaad? Liposuctie en borstvergroting zijn inmiddels toch aardig ingeburgerd en als ik de cijfers mag geloven doet een schaamlipcorrectie toch ook al aardig mee de laatste tijd.

  Op medische indicatie zijn die behandelingen natuurlijk vaak niet, maar is daar nou echt iets mis mee? De beleving van sex kan er zeker bij gebaat zijn en dat is heel wat vrouwen toch ook wat waard.

  We zijn benieuwd naar de ervaringen van vrouwen die een schaamlipcorrectie hebben laten uitvoeren. Zou je dat (anoniem) willen delen met ons op http://www.plastische-chirurgie.nl? Meld je dan bij de [email protected]

    /   Reply  / 
 3. Pingback: De perfecte vagina | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>