Wetenschap bewijst ‘t: seks tegen hartkwalen werkt!

Steeds meer wordt er bekend over de positieve uitwerking van een levendig seksleven.

Niet alleen voor de eventuele relatie of voor de mentale toestand is seks ons door de natuur gegeven.

Nee, de wetenschap legt steeds meer fysiek gezonde effecten van de lijfelijke liefde bloot………….

Mannen die regelmatig seks bedrijven hebben aangetoond tot 45% minder kans om een levensbedreigende hartaandoening op te lopen dan degenen die er bijvoorbeeld maar 1x per maand aan doen.

Onderzoek bestudeerde meer dan 1000 mannen tussen de 40 en de 70 jaar. Daaruit blijkt dat seks een beschermend effect op het mannelijk hart heeft. (er werd niet nagegaan of dit bij vrouwen ook zo is).

De onderzoekers namen ook andere risicofactoren in rekening als leeftijd, gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte. Ze roepen nu artsen op mannen te vragen naar hun seksuele activiteit, bij het berekenen voor risico’s van hart- en vaatziekten.

Het is de wetenschap momenteel nog niet helder of de voordelen komen door de lichamelijke of de emotionele effecten. Mannen met een gezond libido en actief seksleven zijn heel vaak gezonder. Bepaalde vormen van seks zijn lichamelijk inspannend zodat ze de cardiovasculaire gezondheid bevorderen.

Ook blijkt dat hoe regelmatiger de seks is, hoe intiemer de relatie is, wat op zich al stressverminderen en sociaalverhogend werkt.

Uit een eerder onderzoek bleek dat mannen die minstens 5x per week ejaculeren veel minder kans lopen op prostaatkanker. Wekelijks 1 of 2x soloseks of seks met een partner stimuleert het immuunsysteem in de winter, waardoor ook de kans op verkoudheden en griep verminderen.

Daarnaast blijkt dat regelmatige seks de geurzin van vrouwen verbetert: dit mechanisme helpt hen de band met hun baby te verbeteren.

Lees ook:De Hartstichting propageert: heren, neuken met je donder!
Lees ook:De naakte eikel en het tuutje
Lees ook:De Pil: bedacht voor vrije seks, maar vaak een libido-killer
Lees ook:2 koppen koffie per dag geven mannen betere erecties
Lees ook:Mannen vaker orale kankers met wisselende partners, vrouwen juist minder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wetenschap bewijst ‘t: seks tegen hartkwalen werkt!

  1. W.K. v. Stuijvenberg

    Weg met de statines en nitraten en gewoon meer neuken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>