Mannen vinden borsten zeker aantrekkelijk, maar niet persé joekels

Nu met alle siliconen-schandalen is de grote borsten-discussie weer helemaal actueel.

“Wat voor vrouwen nemen nou het risico door zoiets gevaarlijks in hun lichaam te stoppen, alleen maar voor een cupje meer?” hoorde ik gisteren een man verzuchten.

Dat zijn er nogal wat. Het zal natuurlijk altijd onduidelijk blijven of een vrouw zich grotere borsten laat aanmeten puur voor zichzelf of om daarmee meer in the picture te komen van het andere geslacht.

Wat dat laatste betreft: dat is in 9 van de 10x verspilde moeite en geld. Mannen vinden borsten zeker aantrekkelijk, maar niet persé grote borsten…………

Aldus evolutiobioloog Mark Nelissen van de Universiteit van Antwerpen, vandaag in ‘De Morgen’.

“Er is al veel over nagedacht waarom precies bij mensen borsten zo belangrijk zijn en bij andere primaten niet. Ook al is er al veel over geschreven, helaas kennen we de reden nog altijd niet goed.”

De volksmond wil dat grotere borsten betere vruchtbaarheid suggeren en precies daarom aantrekkelijk zijn voor mannen. Maar die redenering gaat niet op, zegt Nelissen.

“Ten eerste verschilt de individuele voorkeur van mannen voor borsten erg sterk. Sommige mannen houden van grote borsten, andere van kleinere. Enkel voor de verhouding tussen taille en heupen bij vrouwen, geldt er een universele voorkeur. Nagenoeg overal ter wereld verkiezen mannen vrouwen waarbij de taille 70% bedraagt van de heupen.”

“Het klopt ook niet dat vrouwen met kleinere borsten hun kinderen minder goed zouden kunnen zogen. Borsten vormen bij mensen dus zeker wel een seksuele prikkel, maar de grootte heeft dus geen biologische functie.” Mensen zijn overigens de enige diersoort waar borsten een permanent seksueel signaal vormen, bij apen is dat niet zo.

Nelissen: “Apenwijfjes krijgen grotere borsten na de geboorte en tijdens het zogen van de jongen, maar daarna verdwijnen die ook weer. Apenmannetjes zijn dan ook niet geïnteresseerd in borsten omdat ze die ook zelden zien.”

Lees ook:Platte beurzen, volle borsten
Lees ook:Europese vrouwen zouden best kleinere borsten willen
Lees ook:Succes van jonge hoertjes verklaard volgens Darwin
Lees ook:Het grote borsten – effect
Lees ook:Kauw je borsten wat cupjes groter

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen vinden borsten zeker aantrekkelijk, maar niet persé joekels

  1. Pingback: Er is veel aan de hand in grote borsten-land! | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>