Voor ‘geen zin in seks’ schrijf je niet even een roze pilletje voor

Seksuele remmingen zijn veelal een volkomen normale reactie op de stress van het dagelijks leven, op oververmoeidheid of als gevolg van spanningen binnen een relatie.

Het is geen ziekte die behandeld moet worden……..

AldusĀ Hans Van Brabandt van Cebam bij de collega’s van Knack.be.

Liefst 20% van de Vlaamse vrouwen die in een recente studie ondervraagd werden rapporteerden een zogenaamde ‘seksuele disfunctie’. Daarmee bedoelen de auteurs dat er zich een probleem voordoet waaronder ook de partner en/of de relatie lijden. Meestal betreft het geen zin of een laag libido, dan wel orgasmeproblemen.

Het bovenstaande is een voorbeeld van wat we medicaliseren noemen, het verheffen van een (vermeend) ongemak tot de status van ziekte. Een verwant begrip is ‘disease mongering’. Gezonde mensen ervan overtuigen dat ze ziek zijn, of mensen met een gering medisch probleem ervan overtuigen dat ze een groot probleem hebben.

Het doel is natuurlijk de medische consumptie aanwakkeren. Jawel: de pharmaceuten. Sinds Viagra in 1997 op de markt kwam, zoeken alle pillenmakers naar een roze variant. Lees daarvoor: Hoe pharmaceuten proberen vrouwen te verneuken.

Het is met seks zoals met dansen. Wanneer je bij het dansen je voet breekt, dan ga je naar de dokter. Maar hoe en met wie je danst en of je het leuk vindt of niet, daarvoor ga je niet naar de dokter, maar daar moet je als koppel zelf uit zien te komen.

Lees ook:Tantrische seks stuwt u naar ongekende hoogtes!
Lees ook:Aids is een chronische ziekte
Lees ook:Veel anuskanker bij hiv-homo’s
Lees ook:Fris en fruitig vrijen
Lees ook:‘Schuren’ is gewoon droog neuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>