Heren: van slaapgebrek krimpen je ballen!

De medische wereld maakt zich reeds lang zorgen over de al maar afnemende kwaliteit van het menselijke voortplantingsmateriaal.

Eerder werd al bewezen dat de mannelijke vruchtbaarheid aangetast wordt door ongezonde eetgewoonten, levensstijl en zelfs chemicaliƫn en hormonen in het milieu.

Nu voegen wetenschappers ook slaaptekort toe aan dat lijstje………

Deense onderzoekers bestudeerden 1000 tieners en vroege twintigers vlak voordat ze in het leger gingen. De jongeren gaven spermastalen af en beantwoordden vragen over hun slaappatroon.

Daaruit blijkt dat degenen die laat gaan slapen en die ‘s nachts vaak wakker werden of moeite hadden met inslapen, maar liefst een kwart minder sperma produceren dan de goede slapers. Hun testikels waren ook kleiner.

De onderzoekers verklaren: “Steeds meer mensen slapen slecht de laatste 20 jaar, dit komt o.a. door de industrialisering. In deze periode is ook de kwaliteit van sperma achteruit gegaan. Waarom slaaptekort de zaadcellen verslechtert, is nog onbekend. Mannen met een kortere slaap hebben vaak ook een ongezondere levensstijl. Ze wegen meer en drinken en/of roken vaker. Het kan ook zijn dat slapeloosheid het testosteronpeil aantast. Minstens een studie heeft reeds aangetoond dat jonge mannen die lang wakker blijven minder geslachtshormoon produceren.”

Experts geloven dat 7 Ć  8 uur slaap per nacht ideaal is.

Lees ook:Krik je libido op door …… in bed te duiken
Lees ook:Te warme vette ballen zorgen voor minder goed sperma
Lees ook:Dagelijks een portie seks is het recept voor topsperma
Lees ook:Mannen die zich vaak aftrekken, trekken meer vrouwen aan
Lees ook:Mannen aan de bak: uw zaad is nu in topconditie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>