Besneden mannen (en hun vrouwen) zouden minder plezierig seksleven hebben

Mannen die besneden zijn hebben meer stimulatie nodig om klaar te komen.

Dit kan ~vooral voor de ‘snelle jongens” een voordeel zijn, maar het kan ook in het nadeel werken voor de man in kwestie……

Besneden mannen en hun partners hebben een slechter seksleven dan onbesneden mannen, zeggen Deense onderzoekers van het Statens Serum Institut in Kopenhagen deze week in ‘International Journal of Epidemiology’. Zij ondervroegen 5000 mannen en vrouwen over hun seksleven.

Daaruit bleek dat besneden mannen moeilijker tot een orgasme komen dan onbesneden mannen, terwijl hun vrouwelijke partners vaker last hebben van vaginale pijn. Dit zorgt voor een minder plezierig seksleven voor beide. Door de afwezigheid van de voorhuid bij een mannenbesnijdenis ontstaat een dunne laag harde huid op de eikel, waardoor de de penis minder gevoelig zou worden.

Hierdoor moeten zij vaak harder en ruiger te werk gaan, wat tot gevolg heeft dat vrouwen soms pijn ervaren. 8x zo vaak als bij onbesneden mannen volgens dit onderzoek. Bovendien helpt bij niet besneden mannen de voorhuid bij het in- en uitglijden van de penis uit de vagina. Zonder krijgen vrouwen eerder een droge vagina.

De resultaten zijn koren op de molen van sommige lobbygroepen en politici, vooral in de Californië waar ze pogingen doen om de mannenbesnijdenis te verbieden. In de VS is ongeveer de helft van de mannen besnden. In Nederland ligt dat met ongeveer 10% een stuk lager.

Besnijden heeft echter ook grote voordelen. Zo verlaagt het de kans op besmetting met soa’s, met name met het hiv-virus, waardoor in Afrika juist gelobbyd wordt voor meer besnijdenissen.

Het is niet voor het eerst dat er een onderzoek wordt gedaan naar het effect van besnijdenis op het seksleven. In 2009 verscheen er een rapport in Oeganda, dat bovenstaande resultaten juist tegenspreekt.

Wat mij onmiddellijk doet denken aan (de Joodse) Charlotte uit SATC, die voor het eerst van haar leven een niet-besneden man zag en riep: “Oh it looks like a Sharpei……”

Lees ook:Voelt seks met een besneden man anders voor een vrouw?
Lees ook:Mannen met besneden penis toch tikje minder seksueel gevoelig
Lees ook:Hoe wilt u de piemel: met of zonder slurf?
Lees ook:Ook zonder voorhuid hebben mannen lekkere seks
Lees ook:De naakte eikel en het tuutje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>