Waarom het voor vrouwen ook moeilijk te achterhalen is of de man echt een orgasme heeft

WhyMenFakeItBij een fake-orgasme denken we onwillekeurig direct aan vrouwen die met veel gekreun en gesteun een man naar zíjn hoogtepunt koeren.

Maar ook mannen faken weleens. En meestal heeft hun vrouw helemaal niets door……..

Dat onthult Abraham Morgentaler, verbonden aan de Harvard Medical School, in zijn boek ‘Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex.’

Morgentaler studeerde 25 jaar op het mannelijke orgasme en trekt een bijzondere conclusie: “Mannen die een vaste relatie hebben, geven vaak meer om hun vrouw dan om zichzelf.”

Hij ontdekte dat eenderde van de mannen weleens een seksuele climax veinst, omdat ze hun sekspartner niet willen kwetsen.

“We overschatten de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ik zeg niet dat elke man een heilige is, maar de meeste partners wiillen hetzelfde: een diepe emotionele band, respect en liefde.”

Morgentaler beklemtoont dat vrouwen er vanuit gaan dat mannen sowieso altijd klaarkomen en als dat een keer niet lukt, denken ze dat er iets mis is in de relatie. Om dat te voorkomen doen mannen soms ook ‘alsof’, net als vrouwen.

Meer interssante info uit het boek:

* Ejaculeren is niet hetzelfde als klaarkomen. Het zijn afzonderlijke processen die apart kunnen optreden, waardoor het voor vrouwen lastig is om te achterhalen of een man ook echt een orgasme had.

* Eenvijfde van de mannen heeft weleens last van vroegtijdige ejaculaties.

* Doordat vrouwen de laatste eeuw overdag ook veel meer persoonlijkheid hebben gekregen vanwege hun carrières, voelen mannen meer druk om te presteren in bed. Dit werkt soms averechts.

* Jonge, gezonde mannen hebben gemiddeld 3 of 5 erecties per nacht tijdens hun REM-slaap, die wel tot een uur kunnen aanhouden. Dit wil echter niet zeggen dat er onbewuste trek in seks is.

* Ongeveer de helft van de gezonde mannen tussen de 40 en 75 jaar heeft weleens een erectiestoornis.

In de VS levert openlijk praten over seks op TV nog veel gegiechel op….

Lees ook:Waarom mannen een orgasme faken II
Lees ook:Het nut van een orgasme volgens School TV
Lees ook:Antidepressiva voor vroege klaarkomers
Lees ook:Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’
Lees ook:Een kwart vindt dat ze bij seks altijd moeten klaarkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>