VIVA’s naaktrubriek al bijna 20 jaar gezichtsbepalend

AnybodyDeze week viert blootrubriek Anybody in Viva haar 1000e editie.

De rubriek blijkt een ware troost voor veel vrouwen………..

Elke week worden mensen naakt (zonder hoofd) in het vrouwenblad geportretteerd. “Het gaat over het lichaam, maar wel op een keurige en steriele manier”, aldus bladendokter Rob van Vuure.

“Naakt wordt al snel geassocieerd met seks. Maar dit heeft helemaal niets met seks te maken. Het zien van een bloot lichaam van een andere vrouw geeft de gewone vrouw troost.”

Het succes van de rubriek is volgens van Vuure makkelijk te verklaren. “Vrouwen zien dat andere vrouwen ook worstelen met dingen aan hun lichaam. Dat de afgebeelde dame zegt dat zij een te dikke kont heeft, of niet zo’n mooie knieĆ«n. Dat is voor vrouwen heel herkenbaar.”

Van Vuure haalde zelf de rubriek naar Nederland. “Bloot in een tijdschrift was negentien jaar geleden nog hartstikke schokkend. Toch haalde ik het concept uit de Engelse Marie-Claire naar Nederland. Ik vond het een intrigerende rubriek en dacht ‘dat gaat in Nederland ook werken’. Lezers vonden het geweldig, bleek uit reacties en aanmeldingen.”

De houdbaarheidsdatum van de rubriek is volgens van Vuure oneindig. “Deze rubriek moet je niet wegdoen. Het valt op en het hoort bij het imago van Viva. De rubriek is gezichtsbepalend.”

Lees ook:Piemelnaakte Charly Luske e.v.a. in de Viva
Lees ook:Jan Jaap van der Wal over squirten
Lees ook:Ook Viva duikt in de wereld van de porna
Lees ook:Teleurgestelde voetbalfans niet getroost in armen echtgenote, maar tussen benen minnares
Lees ook:VIVA zoekt schrijfster voor eigen ‘Vijftig Tinten Grijs’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>