TV TIP: 237 motieven om seks te hebben

TulipanI TulipanII7 seksuologen van de Universiteit van Gent hebben het grootste onderzoek ooit gedaan naar de vraag waarom we seks hebben.

Ze hebben meer dan 5000 mensen ondervraagd over het intiemste deel van hun leven.

En opmerkelijk: er zijn maar liefst 237 motieven om te vrijen……..

Seksuologe Kim Van Cleempoel: “237 motieven dat is veel, maar die worden in 4 grote groepen ingedeeld. Fysieke redenen, emotionele redenen, om je doel te bereiken of om je onzekerheid te verstoppen. Fysieke redenen bijvoorbeeld omdat vrijen leuk is, opwindend. Emotionele redenen omdat je je man of vrouw graag ziet en dat wil tonen. Als je een job wil en met de baas seks hebt, dan gebruik je seks om je doel te bereiken. Er zijn ook mensen met een laag zelfbeeld die met seks hun eigenwaarde willen verhogen.”

Het Vlaamse programma ‘Telefacts’ legt de resultaten voor aan jongeren, senioren, mensen die ziek zijn. Hoe gaan zij om met seks? Hebben jongeren een vertekend beeld van seks omdat ze te veel porno kijken? En wat als we onder stress staan door ons werk, ons gezin, ziekte? Heeft dat een invloed op onze prestaties onder de lakens?

Volgens bioloog Dirk Draulans is seks verslavend. Draulans. “Seks zet een aantal hormonen vrij waar je op een bepaalde manier verslaafd aan kan raken. Die hormonen kunnen een soort cocaïne- of heroïne-achtig effect hebben in onze hersenen. Het hormoon dat vrijkomt bij een orgamse, oxytocine, kan echt de band tussen mensen versterken en een gelukzalig gevoel geven. Dus dat speelt zeker een rol bij de vraag waarom we vrijen.”

Bekijk meer video’s van Telefacts op vtm.be

‘Telefacts’, dinsdag 16 september 2014 om 21.40 uur bij VTM.
Illustraties bovenaan: niet iedereen is even enthousiast over deze advertentiefoto’s over eenwording van condoom-maker Tulipan.

Lees ook:Vrouwen hebben vaker ‘sex met de ex’ dan mannen
Lees ook:Waarom heeft u seks?
Lees ook:Waarom een vrouw seks met je heeft
Lees ook:In de ‘Doos van Toos’ leer je hoe je een condoom omdoet in ‘t donker
Lees ook:Fris en fruitig vrijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>