Cate Blanchett vond lesbische seksscenes best spannend

Cate Blanchett vertolkt de titelrol in ‘Carol’, een film die momenteel nog in de bioscopen draait.

Er zitten een aantal lesbische seksscènes in en dat zorgde voor de nodige aandacht in Hollywood. De actrice was daar best nerveus voor.

“Voor de première in Cannes zei ik tegen mijn moeder: ‘Er zit een scène in de film waarin ik een vrouw haar tepels kus.’ Ze zei: ‘Geen probleem.’ Maar ik was toch wat nerveus. Achteraf zei ze: ‘God, wat was die scène prachtig.’ Dat betekende veel voor mij”,

Aldus de Australische actrice in KNACK.

“Bij een seks op de filmset blijft het lastig om volledig op te gaan in wat doet. Dat geldt eigenlijk voor seks in het algemeen. Je blijft je bewust van je lichaam, maar bij goede, liefdevolle seks valt dat juist weg. Twee lichamen worden één.”

Ze vindt dat regisseur Todd Haynes dat prachtig heeft kunnen vervatten voor de rolprent.

“Er zit een shot in de film waarin Carol en Therese heel teder bij elkaar liggen, en je niet precies weet wiens arm rond wiens been ligt. Heel poëtisch en sensueel vond ik dat. Het werd op geen enkel moment onwennig of vulgair. Het ging puur om de schoonheid van de liefde. Zowel Rooney als ik voelde dat meteen zo aan.”

De film ‘Carol’ is gebaseerd op Patricia Highsmiths novelle ‘The Prince of Salt’ uit 1953. Twee vrouwen met verschillende achtergronden voelen zich tot elkaar aangetrokken. Carol, een rijke getrouwde vrouw, die wil scheiden van de vader van haar kind, en Therese, een medewerkster in een warenhuis die niet precies weet wat ze wil doen in haar leven. Als de conventionele normen van die tijd een uitdaging vormen voor hun onmiskenbare aantrekkingskracht, wordt Carol in een positie gezet waar ze moet kiezen tussen haar hart en haar kind.

Haar uitgever zag niets in dit liefdesverhaal tussen 2 vrouwen. Highsmith laat de roman onder een pseudoniem uitgeven bij een kleine uitgeverij. En nu is er dus de film. Een aanrader!

Lees ook:Vreemdganger met de billen bloot
Lees ook:Cher & Christina Aguilera: ‘Te sexy kan niet’
Lees ook:Ex-maagd vertelt over haar €10.000,- seks-sessie
Lees ook:Homo die zijn hetero-ontmaagding voor de VPRO-camera’s doet, wil vrouw met ‘allemaal tieten’
Lees ook:Schrijfster Susan Smit in erotische film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>