Micky Hoogendijk op de bres voor seks bij handicap en ziekte

sex-sick_0

Actrice en fotografe Micky Hoogendijk is ambassadeur voor de stichting Sick and Sex en wil dat mensen samen met seksuoloog Henk Elzevier

Micky Hoogendijk is namelijk ook ervaringsdeskundige. In 1994 was ze, samen met haar toenmalige echtgenoot Rob Scholte, slachtoffer van een aanslag.

Een bom in hun auto, die waarschijnlijk voor iemand anders was bedoeld, maakte in één klap een einde aan hun gelukkige bestaan. Rob verloor zijn beide benen bij de aanslag, en Micky, die op dat moment zwanger was, kreeg een miskraam. Een vreselijke gebeurtenis die grote impact had op hun relatie.

Daarna was het moeilijk om weer intimiteit bij elkaar te vinden. “Ik was alleen maar bezig om hem te helpen, om hem weer mens te laten voelen.” Ze brachten wekenlang door in een ziekenhuiskamer, maar ruimte voor andere zaken dan herstel was er niet. Alles was immers kapot, zo leek het. Micky: “Na 6 weken waren we in een hotelkamer, en dan vrij je weer samen. Het is niet alleen maar seks, het is ook intimiteit en liefde. Na die nacht voelden we ons weer mens.”

Lees ook:Welke paren durven het te doen in de ‘Sex Box’ voor TV?
Lees ook:EenVandaag: seks-manifest voor de zorg
Lees ook:Seks uit lust én liefde is het lekkerst
Lees ook:Patricia Paay raadt dochter Christina de Playboy af
Lees ook:Goedmaak-seks: lekker, maar fnuikend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>