Wie liegen er meer over seks: mannen of vrouwen?

CarlKleinerEen bekend gegeven waar we bij seks.blog eerder over berichtten is de zogenaamde ’3-formule’.

Vrouwen delen het aantal mannen met wie ze naar bed gingen door 3, wanneer hen er naar gevraagd wordt en mannen vermenigvuldigen het aantal juist met 3.

Maar wie liegen er dan meer?

Dat wilde de Ohio State University ook weleens weten en dus hingen zij 300 studenten tussen 18 en 25 jaar aan de leugendetector.

In alle eerlijkheid willen jonge mannen soms gedrag toegeven dat in het algemeen als iets vrouwelijks wordt bestempeld, zoals bijvoorbeeld het schrijven van gedichten.

”Maar dat geldt ook voor vrouwen, die niet ontkennen schuine moppen te tappen of andere typische mannelijke activiteiten te ondernemen. Wanneer het op seks aankomt, blijken mannen as echte mannen bestempeld te willen worden en prat te kunnen gaan op veel minnaressen en dito ervaring. Vrouwen daarentegen proberen hun seksuele ervaringen wat af te zwakken, zoals van hen wordt verwacht”, aldus hoofdonderzoeker Terri Fisher.

Mensen zijn bij seks doodsbang dat ze niet aan de sterotypes en normen voldoen. Zowel mannen als vrouwen blijken daar in het algemeen dus wel grotendeels aan te voldoen.

Bij algemene zaken, zoals het dragen van vuile kleding over liegen over je gewicht, is men niet zo bang om als ‘anders’ te worden gezien. Seks vormt daarop de grote uitzondering.

De onderzoekers stelden ook vast dat vrouwen aan de leugendetector melding maakten van meer sekspartners dan de mannen. Bij een vergelijkbare studie van 10 jaar terug waren de aantallen genoemd aan de leugendetector nog gelijk bij mannen en vrouwen.

“De maatschappij is, zelfs in het afgelopen decennium verder geëvolueerd,” aldus Terri Fisher. “De cijfers bevestigen dat de verschillen in seksueel gedrag tussen mannen en vrouwen bijna helemaal zijn verdwenen.”

Lees ook:Gewone stervelingen hebben hele andere seks dan pornosterren
Lees ook:Vrouwen liegen (naar beneden) over met hoeveel mannen ze seks hadden
Lees ook:Is seks voor mannen echt belangrijker dan voor vrouwen?
Lees ook:Dat mannen altijd aan seks denken is een fabeltje
Lees ook:‘Tijdens Expeditie Robinson komt seks niet bij je op!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>