E is niets mis mee dat vrouwen hun orgasme faken

FAKE-ORGASMS

Slechts de helft van de jonge vrouwen beleeft een orgasme tijdens seks met hun partner. Dat blijkt uit een grote enquête van de Belgische ‘Flair’. “Daar is niets mis mee”, zeggen seksuologen. “Genieten en je goed voelen bij elkaar zijn veel belangrijker.”

Zo blijkt uit ‘Flairs grote orgasme-enquête’ onder een kleine 3000 lezeressen tussen 18 en 35 jaar.

“Wat me vooral opviel, is dat zowat de helft van de ondervraagde vrouwen zelden of zelfs nooit een toppunt beleeft tijdens het vrijen met hun partner”, zegt Elien Geboers van Flair. “Bij het ontvangen van orale seks valt dat nog vaker voor dan bij penetratie. Eenderde blijkt zelfs nog nooit een hoogtepunt te hebben bereikt tijdens vaginale seks. Wanneer vrouwen masturberen, lukt het bij 8 op de 10 wel zonder probleem. Positief is ook dat 94% zelden of nooit een orgasme faket. Als er dan toch toneel wordt gespeeld, doen zij dat vooral om hun lief niet teleur te stellen. Nog opmerkelijk is dat de Vlaamse vrouw niet gelooft in ‘orgasmes uit een potje’. Bijna driekwart heeft nog nooit een stimulerende gel gesmeerd.”

Uit eerder onderzoek bleek reeds dat vrouwen hun opwinding kracht bij zetten om de heren zo goed mogelijk van dienst te zijn. Niks mis mee uiteraard. Wel is het fijn als er dan nog een lekker dessert voor haar op de menukaart staat.

Lees ook:Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’
Lees ook:Gouden orgasme-trio voor vrouwen: zoenen, vaginale stimulatie en orale seks
Lees ook:De orgasme-kloof is zoals de loonkloof
Lees ook:De helft van de NL vrouwen kan haar orgasme uitstekend acteren
Lees ook:Kwart vrouwen faket orgasmes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>