Mannen zonder ballen worden tot 19 jaar ouder

Het hebben van testosteron en sperma is maar vermoeiend voor een man.

Het lijkt erop dat mannelijke hormonen het leven verkorten en dat verklaart waarom zowel castraten als vrouwen over het algemeen langer leven dan mannen mét ballen……

Dat schrijven Koreaanse onderzoekers in het blad Current Biology.

Ze bestudeerden 81 gecastreerde Koreaanse jongens die tussen 1392 en 1910 aan het hof leefden. De jongens waren soms met opzet gecastreerd, zodat ze al op jonge leeftijd toegang konden krijgen tot het hof. Soms waren ze hun geslachtsorganen per ongeluk kwijtgeraakt, doordat ze door een hond waren aangevallen.

De Koreaanse eunuchs konden gewoon trouwen en adopteerden dan kinderen: gezonde meisjes en gecastreerde jongens. Naast de eunuchs bestudeerden de onderzoekers ook andere (niet-gecastreerde) hovelingen.

Voor hen was het heel belangrijk dat ze aan konden tonen dat ze echt van adel waren. Vandaar dat de stambomen zorgvuldig werden samengesteld en bewaard. De onderzoekers namen deze onder de loep en vergeleken de leeftijden van de eunuchs met die van niet-gecastreerde mannen aan het hof.

Hoewel de de wel  en niet gecastreerde heren in de paleizen dezelfde status en verzorging hadden, bleken er toch grote verschillen te zijn in de leeftijd die ze bereikten. Zo werden de eunuchs gemiddeld 70 jaar oud en dat is gemiddeld 14,4 tot 19,1 jaar langer dan de niet-gecastreerde edelen. De onderzoekers vonden zelfs 3 eunuchs terug die 100 jaar of ouder werden. Een unicum in die tijd.

Maar ook nu is 100 jaar of ouder worden nog speciaal. De onderzoekers berekenden dat het aantal eeuwelingen onder de eunuchs destijds ongeveer 130 x groter is dan vandaag de dag in ontwikkelde landen het geval is met mannen. Ook concludeerden ze dat mannelijke leden van de Koreaanse koninklijke familie over het algemeen juist uitzonderlijk kort leefden: vaak werden zij niet ouder dan 45 jaar.

“Onze studie bevestigt het idee dat mannelijke geslachtshormonen de levensduur verkorten,” schrijven de onderzoekers. “Waarschijnlijk verklaart dit ook waarom vrouwen gemiddeld ouder worden”. Heren: als u echt lang mee wilt, hang dan uw ballen aan de wilgen!

Lees ook:De oude Europeanen piercten en tatoeëerden hun penis
Lees ook:Vrouwenverslinders betalen met een vroege dood
Lees ook:Homoseks verschilt niet zo heel veel van heteroseks
Lees ook:Socialistische Belgische partijen willen minimum leeftijd voor seks naar 14 jaar
Lees ook:Vooral veel mannen van boven de 85 zijn seksueel nog actief

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen zonder ballen worden tot 19 jaar ouder

  1. Anoniem

    Ik moet er niet aan denken om mijn ballen te verliezen,dan maar wat minder Oud, heb wel eens een jongen ontmoet die geen ballen meer heeft door een ongeluk hij heeft er mee leren leven,maar moet zijn hele leven allerlei medicijnen slikken dat is dan een nadeel of mannen die zich vrijwillig laten castreren en er spijt van krijgen dat lijkt mij ook erg je mannelijkheid is weg

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>