De oude Europeanen piercten en tatoeëerden hun penis

En terwijl het Europa van nu rollebolt over euro’s, neuro’s en zeuro’s, gaan archeologen stug door het leven en laten van onze voorvaderen bloot te leggen.

Een leuke ontdekking op dit gebied is dat de oude Europeanen hun penis reeds versierden door middel van tatoeages en piercings…….

Dat concluderen urologen van de Universiteit van Madrid op basis van fallussymbolen, waarover zij schrijven in het Journal of Urology van december.

Van Europeanen die leefden in het jong-Paleolithicum, de periode die loopt van ongeveer 35.000 tot 12.500 jaar geleden, was al bekend dat ze aan lichaamsdecoratie deden. Maar of die decoratie ook reikte tot de penis was niet duidelijk.

De urologen bestudeerden 42 gebeeldhouwde penissen uit deze periode gevonden in Spanje en Frankrijk. Ze ontdekten op 30 daarvan markeringen die veel weg hebben van decoraties. In de meeste gevallen betrof het lijnen, soms ook kleine gaatjes, die zouden kunnen duiden op piercings. Enkele penissen waren zelfs versierd met menselijke figuurtjes.

Met deze vondst is niet aangetoond dat ook echte penissen versierd waren, geven de onderzoekers toe, maar ze noemen dit wel ‘aannemelijk’. Van tatoeages elders op het lichaam is reeds aangetoond dat ook levende mensen ermee rondliepen.
De onderzoekers vermoeden dat penisversieren onderdeel uitmaakte van de toenmalige decoratiecultuur.

Lees ook:Hoe meer tattoos hij heeft, des te meer (buitenechtelijke) seks ook
Lees ook:Genitale piercing: doen of niet?
Lees ook:IJslandse mannen hebben ‘de grootste’ van Europa
Lees ook:Wat mannen allemaal met hun penis doen en deden
Lees ook:Heren: van slaapgebrek krimpen je ballen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De oude Europeanen piercten en tatoeëerden hun penis

  1. Jan

    Gezien de afbeelding bij het bericht, moet je toch verdomd veel van SM houden. Zie maar eens voor elkaar te krijgen je penis stijf te houden gedurende een uren durende pijnlijke tattoo sessie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>