Hoofdpijn niet voor, maar juist na de seks

HeadacheDe zogenaamde sekshoofdpijn die optreedt na een potje vrijen met een orgasme is geen typische vrouwenkwaal.

Ongeveer 1% van de mannen ervaart tenminste 1x hoofdpijn tijdens of na de seks.

Er is zelfs een officiële term voor, orgastische cefalagie; een zeldzame vorm van ernstige hoofdpijn die optreedt na klaarkomen, dus dat kan ook zijn na masturbatie……

Volgens neuroloog en hoofdpijnspecialist Jose Biller ligt het werkelijke aantal mannen dat lijdt aan de kwaal veel hoger, maar veel van hen willen niet toegeven dat ze last hebben van de ‘vrouwelijke’ aandoening, meldt De Telegraaf vandaag.

Toch zouden ze hier alerter op moeten zijn, want de kwaal kan een signaal zijn van een onderliggend levensbedreigend probleem.

De ‘sekshoofdpijn’ komt meestal voor bij mensen die ook  kampen met migraine of spanningshoofdpijn en is dus meestal onschadelijk.

Maar in een beperkt aantal gevallen kan het worden veroorzaakt door ernstige onderliggende aandoening zoals een (hersen)bloeding of beroerte.

“De hoofdpijn kan niet alleen zeer pijnlijk en angstaanjagend zijn, maar ook frustrerend. Zowel voor de persoon zelf, als voor de partner”, aldus Dr. Bill.

Hij onderscheidt 3 types sekshoofdpijnen:
1. De spanningshoofdpijn
Een doffe pijn in het hoofd en de nek die vergelijkbaar is met ‘gewone’ spanningshoofdpijn. Het begint voor het orgasme, hoe meer opgewonden je wordt, hoe erger de pijn.

2. De donderslag
Een intens pijnlijke, bonkende hoofdpijn die begint tijdens een orgasme en uren kan duren.

3. De aftersex-hoofdpijn
Variërend van mild tot zeer pijnlijk. Deze wordt veroorzaakt door een interne lekkage van ruggenmergvocht. De pijn wordt erger als je overeind komt en vermindert als je gaat liggen.

In het algemeen kun je zeggen dat je het risico op seksuele hoofdpijn vermindert door voldoende te bewegen, overmatig alcoholgebruik te vermijden en op je gewicht te letten. Afhankelijk van de soort hoofdpijn kunnen bepaalde medicijnen helpen.

Dr. Biller adviseert bij aanhoudende pijn vooral een huisarts of neuroloog te consulteren.

Lees ook:Seks hebben tegen migraine en clusterhoofdpijn werkt!
Lees ook:Kwaadaardige sekshoofdpijn is nog behoorlijk taboe
Lees ook:Hoofdpijn van kijken naar porno
Lees ook:Vrouwenborsten bouncen niet, maar maken achtjes
Lees ook:Mannelijk orgasme geeft genot, vrouwelijk orgasme maakt verliefd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>