Maria Soledad Vela strijdt voor vrijheid van seksueel genot

Om in het thema van Bevrijdingsdag en het leven in vrijheid te blijven: in Ecuador strijdt parlementslid Maria Soledad Vela voor het recht op seksuele vrijheid voor vrouwen.

Geen lustobjecten of mannenbevredigers, maar zelfstandige vrouwen die hun eigen keuzes kunnen maken.

Zij wil nu een staatsrecht op het seksueel genot, waardoor vrouwen vrije, verantwoordelijke en goede keuzes kunnen maken over hun seksleven. Beetje ver gezocht, maar de boodschap komt over.

Vela maakt deel uit van een comité dat de fundamentele grondrechten in het Zuid-Amerikaanse land bestudeert. Andere leden uit dat comité stelden een splitsing voor tussen de seksuele en voortplantingsrechten van vrouwen. Hiermee stemde Vela in.

Oppositielid Leonardo Viteri beschuldigde Vela ervan een orgasme als grondrecht vast te stellen. Dit noemde hij ‘onmogelijk’. ‘Ik heb nooit gevraagd om het recht op een orgasme, alleen om het recht op genot,’ was Vela’s repliek.

Lees ook:Van een orgasme word je slimmer dan van sudoko
Lees ook:Naar de kerk om klaar te komen
Lees ook:Kunstenares wil schaamte van vrouwen over masturberen wegsmeren
Lees ook:De pil: vaak de dood in de pot voor haar seksleven
Lees ook:Vrouwen veinzen orgasme niet voor ‘s mans, maar voor eigen genot!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maria Soledad Vela strijdt voor vrijheid van seksueel genot

  1. Jan Hamer

    Ik ben van mening dat een vrouw wel degelijk recht op een orgasme heeft. En ik vind het flink van haar dat ze zo actie voert. Eindelijk worden ze in die landen ook wakker.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>