Charlotte Roche, de nieuwe Jan Cremer?

CharlotteRocheVochtigeStrekenIn Nederland ligt de vertaling van het boek “Feuchtgebiete” van de Duitse schrijfster Charlotte Roche nu in de winkel.

De Nederlandse titel is “Vochtige streken”.

In Duitsland is het boek een regelrechte sensatie.

Haar onbeschaamdheid over het seksleven van de hoofdfiguur in haar boek bezorgt onze Oosterburen rode wangen en doet veel stof opwaaien.

Is het ordinaire pornografie of een feministisch manifest? Hoe dan ook, de Duitse jongeren lusten er wel pap van.

Na een mislukte poging om haar intieme delen te scheren, ligt de achttienjarige Helen op de afdeling interne geneeskunde van het Maria Bijstand Ziekenhuis.

Ze koestert de hoop dat haar gescheiden ouders aan haar ziekbed nader tot elkaar komen en met dit doel voor ogen probeert zij haar verblijf in het ziekenhuis zo lang mogelijk te rekken.

Omgeven door medische instrumenten en zoemende machines overdenkt ze op onverbloemde wijze de uitzonderlijke gaven van het vrouwelijk lichaam.

In “Vochtige streken” komen de laatste taboes van ons tijdperk aan bod. Moedig, radicaal en provocatief rebelleert de 30-jarige Roche tegen hygiënegekte, de steriele esthetiek van de vrouwenbladen en de gestandaardiseerde omgang met seksualiteit en het vrouwelijk lichaam.

In Duitsland is een nieuw debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. Al binnen enkele maanden na verschijning gingen er van deze rode-konen-roman bijna een miljoen exemplaren über der ladentisch.

Veel media besteden aandacht aan dit nieuwe fenomeen. Susan Smit besprak het in ‘Goedemorgen Nederland’ en NOVA maakte er een uitgebreid item over. HP/De Tijd heeft er deze week direct maar een coverstory van gemaakt onder de noemer ‘Vieze Vrouwen’.

Ik denk dus dat zij in Nederland ook veel gekocht gaat worden. Een jonge vrouw met lef en eigenheid, deze Charlotte. En binnenkort ook met een gespekte bankrekening. Jan Cremer: eat your heart out!

Charlotte Roche: ‘Vochtige streken’, ISBN: 978 90 234 3058, Prijs: € 17.90

Lees ook:Schrijfster ‘Vochtige Streken’ biedt president Duitsland zwoele nacht
Lees ook:Mannen verleid je niet met lelietjes der dalen, maar met de geur van pure vagina
Lees ook:Heidi Klum lokt met bewegend naakt
Lees ook:Seks uit het pgb-potje
Lees ook:De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>