Mannen met slaapproblemen denken dat alle vrouwen geil zijn

It_s_a_mans_dreamSlaap is essentieel voor ons leven. Niet alleen krijgen we fysieke ongemakken als er te weinig tijd in dromenland wordt doorgebracht, ook zien we letterlijk en figuurlijk de buitenwereld niet meer helemaal helder.

Mannen die een slaaptekort hebben, ervaren de vrouwen om hen heen bijvoorbeeld veel sneller als opgewonden…….

Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse Hendrix College in Conway die verscheen in een online supplement van het tijdschrift SLEEP.

Bij een vragenlijst onder mannelijke en vrouwelijke studenten bleek dat beiden de bereidheid tot seks bij vrouwen in het algemeen lager inschatten dan bij mannen.

Maar na een slechte nacht schaalden mannen de interesse van vrouwen in seks plots een stuk hoger in, zelfs nog boven de bereidheid van henzelf.

Volgens de onderzoekers komt dit doordat slaaptekort de werking van de voorhoofdskwabben verslechtert. Met dit hersengedeelte regelen we onze keuzes, ons moreel denken en ook het al dan niet loslaten van onze remmingen.

Slaaptekort heeft dus een vergelijkbaar ontremmende werking als het nuttigen van alcohol.

In serieuze gevallen leidt het dan ook tot problemen. Denk aan seksuele intimidaties, onveilig vrijen, ongewenste zwangerschappen, oplopen van soa’s en relatieproblemen.

Waarschijnlijk hebben mannen het weleens als antwoord gehad van een vrouw na een avondje diep doorzakken: ‘In your dreams darling!’

Lees ook:Meditatie werkt voor vrouwen als een orgasme
Lees ook:Slaaptekort verneukt ‘s mans libido
Lees ook:Seks is als een chemische explosie in onze hersenen
Lees ook:Meer zin in seks in de lente!
Lees ook:Heren: van slaapgebrek krimpen je ballen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>