Archeologen graven oer-dildo op

OerDildoWetenschappers zijn in Zweden gestuit op een uit bot geslepen voorwerp dat sprekend op een penis lijkt.

Archeologen weten niet precies waar het voor gebruikt werd, maar het heeft het meeste weg van een oer-dildo………

“U en ik weten gelijk waar dit object op lijkt,” aldus archeoloog Gšran Gruber. “Het heeft immers de vorm van een penis in erectiestand. Maar of de mensen in de steentijd er ook zo over dachten? Dat kan ik niet zeggen.”

De archeologische vondst heeft niet de afmetingen van de moderne Tarzan. Het bot is zo’n 10,5 centimeter lang en heeft een diameter van 2 centimeter. De mens zou het zo’n 8000 jaar geleden hebben gevormd tot wat het nu is.

Het is niet zeker dat het seksuele doeleinden had. Wellicht was het gewoon een stuk gereedschap dat gebruikt werd om vuursteen te versplinteren. Eén zijde van het voorwerp is namelijk in een soort van punt geslepen.

Het zou ook kunnen dat het voorwerp simpelweg een sekssymbool is. Meestal symboliseren deze de vrouw en haar vruchtbaarheid. “Ik denk dat dit voorwerp wellicht in een andere richting wijst, om het zo maar te zeggen,” merkt Gruber op.

Het is niet voor het eerst dat een object met deze vormen wordt aangetroffen. In 2005 vonden archeologen in Duitsland ook een voorwerp dat sterk op een penis leek. Deze stenen fallus was zelfs nog ouder: het kwam 28.000 jaar geleden tot stand. In het noorden van Europa en Scandinavië zijn archeologen echter nog nooit op penisvormige objecten gestuit.

Bron: Scientas. Klik op de foto om doorgelinkt te worden naar de site

Lees ook:Archeologen graven lederen dildo van 250 jaar geleden op
Lees ook:Oudste porno ter wereld bloot gelegd
Lees ook:De oude Europeanen piercten en tatoeëerden hun penis
Lees ook:Wat moet er nou weer uit dat konthol gevist? Vandaag 20 cm waslijn!
Lees ook:Hij doet ‘t: man bezwangert vriendin na penis-transplantatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>