Dildo’s en vibrators gevaarlijk bij intensief gebruik

Vorige week hadden we hier op seks.blog al een bericht over de Duitse partij Die Grünen.

Zij willen aandacht voor het bestanddeel dat ook in plastic van sextoys zit en schadelijk is. In kinderspeelgoed en babyflessen zijn deze weekmakers allang verboden, terwijl ze nog volop in dildo’s, vibrators etc. worden gebruikt.

Het materiaal kan zelfs onvruchtbaar maken.

Deze week luidt ook de Nederlandse Voedsel & Warenwet (nVWW) de noodklok over seksspeeltjes.

Bij zeer intensief gebruik kunnen dildo’s en vibrators met deze weekmakers ook ernstige schade veroorzaken aan lever en nieren…………..

Onder intensief gebruik wordt meer dan 2 uur per dag verstaan en dan minimaal 5 dagen achter elkaar.

Omdat waarschijnlijk weinig gebruikers dit zullen doen, heeft de overheidsdienst de minister niet gevraagd dit soort speeltjes van de markt te halen of te verbieden.

De dienst adviseert minister Schippers van Volksgezondheid wel om een waarschuwing op de verpakking van deze producten te laten zetten.

Kopers die gewaarschuwd zijn voor de kunststoffen die in een speeltje verwerkt zijn en de gevaren die dit met zich meebrengt, kunnen dan een weloverwogen keuze maken voordat ze zo’n sextoy of een eventueel (duurder) veiliger exemplaar aanschaffen.

Lees ook:Sextoys kunnen vruchtbaarheid schaden
Lees ook:Hoe weet je nou of jouw vibrator niet kankerverwekkend is?
Lees ook:Speeltjes, vibrators & masturberen: feitjes en weetjes
Lees ook:‘Ik ga niet zonder hoesje in jouw poesje’ pas na 20.00 uur
Lees ook:XXL seksspeeltjes

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dildo’s en vibrators gevaarlijk bij intensief gebruik

  1. Esther Suijker de Vries

    De hypocrisie van de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit :
    Het onderzoek wat ruim vijf jaar geleden gedaan is waarin al naar voren kwam dat er onacceptabele hoeveelheden weekmakers in seksspeeltjes zaten is destijds niet openbaar gemaakt. Na vele telefoontjes van onze kant bleek dat de hoge heren bij deze instantie die moesten accorderen voor het openbaar maken, hun vingers niet wilden branden aan het voor hun delicate onderwerp.
    Gelukkig nadat Duitsland het voortouw heeft genomen en er daar politieke vragen zijn gesteld komen ze eindelijk met hun onderzoeksresultaten.
    Wij vinden het echter een hele kwalijke zaak dat de instantie die onze volksgezondheid moet beschermen meer dan 5 jaar heeft gewacht met het openbaar maken van deze heikele kwestie. Het taboe was destijds nog te groot… en dat terwijl bekend is dat meer dan 3 miljoen Nederlanders seksspeeltjes bezitten en dat er ruim 1 miljoen jaarlijks worden verkocht.
    Esther Suijker de Vries, eigenaresse Female & Partners

      /   Reply  / 
  2. Esther Suijker de Vries

    In samenwerking met Greenpeace hebben we in 2006 behoorlijk wat publiciteit gegenereerd over dit onderwerp. Hopelijk worden er wederom vele gebruikers van seksspeeltjes gewaarschuwd door hun onderzoek!
    Wij werden destijds verketterd door de groothandels en zijn daarom buiten de grote publiciteitshype gebleven. De term “K-wijven” klinkt ons nog helder na in onze oren als reactie van enkele van hen.Ze waren natuurlijk erg bang om hun enorme winsten die ze maken op het produceren van seksspeeltjes met weekmakers te verliezen. De van goede hogere kwaliteit seksspeeltjes zijn duurder om te maken en dus voor hun minder winst….
    Gelukkig hebben vele groothandels de hint wel begrepen en worden er inmiddels veel meer speeltjes van goede kwaliteit gemaakt. Het aantal winkels dat hun verantwoordelijkheid neemt groeit gelukkig ook nog steeds.
    Maar we zijn er (nog) niet helemaal….Hopelijk neemt de politiek nu wél hun verantwoordelijkheid!
    Eigenaresse Female & Partners, Esther Suijker de Vries

      /   Reply  / 
  3. H.D.B. Go

    Verbaast het je Esther Suijker de Vries over het schijnheilige politieke beleid in Nederland? Je moet maar eens een decennium in Limburg wonen. Nog beter is al die speeltjes in de recycling oven te stoppen. Per slot van rekening wat is er mis mee dat jongeren en volwassenen aan sex doen. Oh, de religies verbieden dat! Nee dan maar coma zuipen, jongeren die aan je verantwoordelijkheid zijn toevertrouwd in internaten en kostscholen door de geestelijken laten misbruiken en dan nog proberen het af te doen als iets onbenulligs voor woorden. En dan heb je nog van die moraal ridders, die roomser zijn dan de paus, die bij de NOS – weersberichten het nodig vinden hun zegje te moeten doen in plaats van een zakelijke berichtgevinfg te doen over het weer.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Hoe weet je nou of jouw vibrator niet kankerverwekkend is? | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>