Belgische politica gaat letterlijk met de billen bloot voor burgemeesterspost

‘Zijn de verkiezingen in de VS niet gek genoeg voor je? Kom naar België’, kopt de Wall Street Journal.

Met 50.000 kandidaten die een gooi doen naar het burgemeesterschap of een plaats in de raad van de 589 Belgische gemeenten, is opvallen van essentieel belang, stelt de Amerikaanse krant.

Hoe gekker, hoe beter………….

‘Politici moeten aan marketing doen, zoals bij waspoeder. Het draait om het genereren van een hype en het resultaat daarvan is soms lachwekkend’, aldus Pascal Delwit, politicoloog aan de Vrije Universiteit Brussel.

De krant toont een buitengewone aandacht voor het initiatief van de Truiense Open VLD-politica Milka Malfait, die weinig verhullend een beroemde poster uit de jaren ‘70 van een sexy tennismeisje opnieuw tot leven bracht.

Hier en daar lijken de Belgische verkiezingen wel op een soort van ‘Idois’. Velen rappen en breakdancen er op los en anderen proberen zich in de schijnwerpers te plaatsen met graffii en ‘slam poetry’.

Ook de belofte van Milka Malfait om volledig uit de kleren te gaan bij een resultaat van meer dan 1000 stemmen, ging niet voorbij aan Amerika. “Het is een Belgisch fenomeen”, zegt zijzelf over de stunts van haar en haar medekandidaten. “Het gebeurt niet in Frankrijk of Nederland, maar in België lacht iedereen met politiek.”

Op de onderste foto ziet u Fiona Walker, the Athena tennis poster girl, destijds 18 jaar en nu. Fotografie: Paul Grover / Martin Elliott

Lees ook:Rel bij Belgische krant vanwege ‘de beste bordeel-tips’
Lees ook:Laat je digitaal niet uit je kleren lullen
Lees ook:Burgemeester ‘De Torenpoeper’ van Aalst drijft de spot met zichzelf deze carnaval
Lees ook:10% Nederlandse mannen gaat vaker dan 1x per maand naar de hoeren
Lees ook:Net als Ruud Gullit is de Belgische koning een uithangbord voor vreemdgaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>