Onderteken een sekscontract!

Zet eerst op papier wat je tussen de lakens gaat doen: het kan de sfeer van vertrouwen ten goede komen en het zorgt er voor dat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

“Geniet ten volle van seks, maar geef tijdig je grenzen aan…….”

Aldus Gerard Gielen in het Vlaamse Nieuwsblad.

Hij vergelijkt het met uit een vliegtuig springen zonder parachute.

Het sekscontract dient een dubbel doel. “Enerzijds bescherming bieden, maar anderzijds ook deuren openen. Het is belangrijk dat beide partners zich veilig voelen in een seksuele relatie. Jammer genoeg is dat niet altijd zo.”

Betere mogelijkheden om iemand aan te klagen leiden automatisch ook tot misbruik van die mogelijkheden, vindt Gielen. Iemand die wordt getroffen door een valse aanklacht, is evengoed slachtoffer. Een contract dat op voorhand ieders wensen en grenzen duidelijk stelt, maakt de kans daarop veel kleiner. “Het zal een avontuurtje in elk geval veel betrouwbaarder doen verlopen.”

Op de site sekscontract.be vind je verschillende ‘standaardcontracten’, op basis van geslacht en seksuele voorkeur. Daarop kan men grenzen en wensen invullen. Van je relatiestatus, tot het benomen van eventuele SOA’s, tot de vraag om absolute geheimhouding van een avontuurtje.

De vragen zijn expliciet. Zo kan men aangeven ‘in’ te zijn voor SM, maar ook hoe daarin te gaan: van het gebruik van mondknevels tot bondage of zweepslagen en het ‘stopwoord’. Ook de soorten van penetratie zijn exact vast te leggen.

Lees ook:Californische studenten moeten een sekscontract tekenen
Lees ook:Maak seks lekker duidelijk
Lees ook:De echte Christian (Fifty shades of) Grey bestaat!
Lees ook:Boxershort met ‘Ik wil niet meteen een hand in mijn broek’
Lees ook:Vrouwelijke seksuologen te over, maar waar blijven de mannen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>