KIJKEN: verboden seks-relaties in Nederlandse TBS-klinieken

SexPrisonZeker 18 medewerkers van klinieken hebben in de afgelopen 5 jaar een seksuele relatie met een tbs-patiënt gehad of in ieder geval de grens van professionele afstand overschreden………..

Dat blijkt uit onderzoek van het nieuwe EO-televisieprogramma ‘Dit is de Dag Onderzoek’, dat gisteravond werd uitgezonden. (onderaan dit bericht te bekijken)

Het onderzoeksprogramma ontdekte ook dat tbs-klinieken vorig jaar 7 van dit soort relaties niet hebben gemeld bij de inspectie, wat zij wel verplicht waren.

De klinieken laten in een gezamenlijke reactie weten dat er meer incidenten zijn geweest, maar dat er in die gevallen geen seksueel overschrijdend gedrag kon worden vastgesteld en dat die daarom niet onder de meldplicht vallen.

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid & Justitie heeft er vertrouwen in dat de klinieken de meldingen op een goede manier doen, als echt duidelijk is dat een patiënt een relatie met een medewerker van een tbs-kliniek heeft.

Hij benadrukt dat er dan altijd een melding moet worden gedaan bij de IGZ en het Openbaar Ministerie.

Lees ook:Man slaat vrouw met penis in haar gezicht omdat ze seks weigert
Lees ook:Porno voor vrouwen: spuitgasten zonder grenzen
Lees ook:Zeker 400 mensen seksueel misbruikt in Nederlandse zorginstellingen
Lees ook:Slipje van Eva Jinek op Marktplaats
Lees ook:Sekslessen om je kont mee af te vegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>