Viva mag niet schrijven dat donkere mannen in trek zijn vanwege hun penis

LijstjeVivaTijdschriften, maar vooral websites zijn dol op lijstjes. En de lezers ook, merken we hier bij seks.blog altijd.

VIVA plaatste gisteren ook een lijst op haar website, getiteld: ’10 redenen om een donkere man te daten’ met op 9 ~juist ja~ zijn piemel.

Niks aan de hand toch, vonden wij wel geinig, maar er kwamen zoveel reacties dat het bericht gisteravond schier verwijderd werd…..

Veel mensen vonden het lijstje racistisch, kwetsend en zwaar overdreven. Bovenaan stond een foto van Doutzen Kroes en haar donkere man Sunnery James.

Daarnaast vragen veel twitteraars zich ook af of alle lezeressen blank zijn, omdat het in één van de punten gaat over de manier waarop 2 huidskleuren prachtig tegen elkaar afsteken.

Volgens Vivianne Bendermacher, eindredacteur van Viva is het lijstje een ‘méga-uitglijder’.

“Ik vind het laf om achteraf te zeggen dat het zonder mijn medeweten is geplaatst, maar natuurlijk zijn er hier dingen misgegaan”, aldus Bendermacher in het Algemeen Dagblad.

Vandaag gaat de nieuwe editie al naar de drukker, dus tijd voor een uitgebreid achtergrondverhaal is er nog niet.

“Maar, ik ga in mijn editorial zeker aandacht besteden aan het voorval. In de nieuwe Viva komt een lang stuk over het voorval, want het is ook goed om hier weer eens aandacht aan te besteden.”

Lees ook:VIVA: de naakte versie
Lees ook:VIVA’s naaktrubriek al bijna 20 jaar gezichtsbepalend
Lees ook:Zwanger van een sextoy?
Lees ook:Liever internet dan seks?
Lees ook:Giel kan het niet zonder gevoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>