Oost-Europese prostituees rukken op

prostitutieSinds Roemenië en Bulgarije in 2007 zijn toegetreden tot de Europese Unie is het aantal prostituees uit deze landen in Europa sterk toegenomen.

De meisjes uit Roemenië vormen nu de grootste groep sekswerkers………………

60% van de prostituees in Nederland komt uit het buitenland, blijkt uit een onderzoek van Instituut Tampep naar de gezondheid en leefomstandigheden van prostituees.

Roemeense meisjes vormden tussen 2007 en 2009 de grootste groep met 12% gevolgd door Russische (9%) en de Bulgaarse (8%).

In 2006 kwamen de meesten nog uit Rusland, gevolgd door Oekraïense en Roemeense vrouwen. Voorts komen er veel uit Polen, Hongarije en de Baltische Staten.

In Nederland zijn ook meer vrouwen uit de Baltische Staten en Centraal Europa werkzaam. Deze vrouwen maken 43% van alle Nederlandse sekswerkers uit. Er zitten daarentegen steeds minder vrouwen uit Afrika en Zuid-Amerika ‘in het leven’ en ook Thaise vrouwen staan niet langer in de top 10 van prostituees.

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher kondigde omlangs aan de minimumleeftijd voor prostituees te willen verhogen van 18 tot 23 jaar, en de Wallen tussen vier uur ‘s nachts en acht uur ‘s ochtends te sluiten om jonge en kwetsbare meisjes, voornamelijk uit Oost-Europa, te beschermen.

Lees ook:Over de schone schijn van de prostitutie
Lees ook:Franse prostituees moeten joggingpak aan tijdens werk
Lees ook:Amsterdamse sekswerkers openen eigen bedrijf op De Wallen
Lees ook:Zwitserse efficiëntie: beveiligde drive-in seksboxen voor prostitutie
Lees ook:Prijs voor hulp aan prostituees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>