Utrechtse hoerenbootjes nog lang niet op het droge

ZandpadGesloten2013 was het jaar van veel discussie over prostitutie en hoerenlopers. Ook rondom de beruchte hoerenbootjes aan het Utrechtse Zandpad was veel te doen.

Dat de ruim 160 Utrechtse seksschuiten worden vervangen door seksbunkers op het vasteland is nog lang geen uitgemaakte zaak.

Waterschap de Stichtse Rijnlanden, dat een strook grond van 4000 vierkante meter beschikbaar moet gaan stellen, heeft nog geen akkoord gegeven.

Zo meldt De Telegraaf.

Als het waterschap de ruim 160 zogenoemde portocabins al op zijn terrein tolereert, is dat voor maximaal 3 jaar, en wel ’vanaf nu’.

Omdat er minstens nog een jaar aan procedurele en praktische vertraging wordt verwacht, betekent dat er maximaal maar een paar jaar prostitutie op het nieuwe peesterrein kan worden bedreven.

Alleen al het bouwrijp maken van de grond wordt op 2,5 miljoen euro geschat, en daar komen onder meer nog de kosten voor de gebouwtjes bij.

Raamexploitant Marc Kramer zegt dat de nieuwe werkplekken zo voor niemand interessant zijn. “Niet voor de vrouwen die er moeten werken en zelf geloof ik ook niet in het plan. Geen enkele ondernemer gaat de benodigde kosten van 2,5 miljoen euro investeren, als je maar drie jaar krijgt om het terug te verdienen.”

De gemeente Utrecht denkt dat het verplaatsen van de prostitutiezone gewoon doorgang kan vinden, en dat het waterschap meewerkt. “Wat de dijkgraaf zegt, mag hij zeggen”, aldus een woordvoerder. ChristenUnie-raadslid Jan Wijmenga verwacht dat het plan van Wolfsen, die op 1 januari afzwaait, niet wordt uitgevoerd. “Het is dermate vaag en onzeker dat het de vraag is of de raad daarmee instemt.”

Lees ook:Pop up prostitutie in Utrecht
Lees ook:Hoeren hebben vaker onveilige seks vanwege de crisis
Lees ook:Amsterdamse rosse buurt slinkt: weer 50 ramen dicht op de Wallen
Lees ook:Wie heeft er 70 miljoen om de Amsterdamse Wallen op te pimpen?
Lees ook:Veel Nederlandse vrouwen besmet met seksueel overdraagbaar HPV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>