Annemarie van Gaal en Femke Halsema stappen in de prostitutie

Wie Annemarie van Gaal zegt, denkt direct aan geld. Bij het grote publiek werd ze bekend als het gezicht van het TV-programma ‘Een Dubbeltje op z’n Kant’ Daarvoor was ze n kleinere kringen ook al bekend om haar succesvolle ondernemen en zakeninstinct.

Dat laatste wendt ze nu aan met een investering via de ‘Start Foundation’, waar Van Gaal evenals Femke Halsema in het bestuur van zetelt. Hiermee maakten ze de aankoop mogelijk van 4 panden op de Wallen, die onderdak gaan bieden aan een coöperatie van sekswerkers, genaamd ‘My Red Light’ van de stichting ‘Eigen Raam’, dat wil zeggen geen pooiers en andere vervelende tussenpersonen.

‘Ongeveer 40 tot 60 prostituees zullen gezamenlijk de 14 ramen gaan exploiteren. Iedere dag zal er een vertrouwenspersoon aanwezig zijn en er komen uitstapprogramma’s voor vrouwen die ander werk willen gaan doen. Prima initiatief, waar ik 100% achter sta. Deze vrouwen zullen op een eerlijke manier hun werk kunnen doen, zonder zweem van uitbuiting en via de coöperatie zijn ze eigen baas’, schrijft van Gaal in haar column in De Telegraaf.

‘Dit initiatief is een uniek project want nog nooit is érgens op de wereld een coöperatie van prostituees gefaciliteerd en gestart met behulp van de overheid en een sociale onderneming zoals de Start Foundation.’

Van Gaal is kritisch op de manier waarop Lodewijk Asscher  met zijn plan van 2007 ‘De Wallen’ wilde ‘schoonvegen’. Hij had de naïeve overtuiging dat als er minder bordeelramen op de Wallen zouden zijn, er automatisch ook minder vrouwenhandel zou kunnen plaatsvinden. Ahum. Asscher kwalificeert zich daarmee wat mij betreft, tot kampioen wegkijker. Hij sluit de ogen voor het echte probleem en weet donders goed dat de vrouwenhandel zich gegarandeerd verplaatst naar huiskamertjes of vieze parkeerplaatsen.’

Meer credits geeft Van Gaal burgemeester Eberhard van der Laan. Tijdens de persconferentie over de aankoop van de 4 panden, zie hij dat prostitutie niet alleen het óudste beroep ter wereld is, maar dat het ook het normaalste beroep van de wereld zou moeten zijn. In 2017 gaat de eerste vestiging van ‘My Red Light’ open.

Lees ook:Amsterdamse sekswerkers openen eigen bedrijf op De Wallen
Lees ook:De ruwe werkelijkheid in de Nederlandse peeskamer
Lees ook:Vrouwen van de Utrechtse hoerenbootjes voeren gemaskerde actie
Lees ook:TV-maakster undercover als prostituee op De Wallen
Lees ook:Hoerenlopers moeten hun ogen open houden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>