Google moet F1-baas Mosley bij ‘nazi-orgie’ verwijderen

max-mosley-nazi-orgyGoogle is gisteren door een Franse rechter verplicht een aantal foto’s te verwijderen, waarin zichtbaar is dat Formule 1-baas Max Mosley aan SM-groepsseks deelneemt.

De inmiddels opgeheven Britse krant ‘News of the World’ publiceerde de beelden in 2008 met het verhaal dat het ging om een ‘nazi-orgie’ met prostituees………

De nu 73-jarige Mosley ontkent dat laatste stellig en eerder oordeelden rechters in Groot-Brittannië en Frankrijk dat zijn privacy was geschonden.

De uitspraak van de Franse rechter is een tegenslag voor Google. Het bedrijf vindt dat het niet verantwoordelijk is voor het materiaal dat andere mensen vrijuit op het internet publiceren.

Google gaat dan ook in beroep tegen de uitspraak. “Dit is een verontrustende uitspraak met ernstige gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting”, aldus hun verklaring.

Het internetbedrijf zegt dat het nieuwe programma’s moet ontwikkelen om voortdurend de laatst gepubliceerde versies van de gewraakte foto’s uit de zoekresultaten te filteren. Volgens Google is daarvoor een soort ‘censuurmachine’ nodig.

Lees ook:Lara Stone is pissig op Playboy
Lees ook:Boeren daten zonder seks
Lees ook:Deense koninklijke familie in een orgie
Lees ook:Naaktfotograaf Manon Thomas blijft straffeloos
Lees ook:Google Glass verbant alle seks en porno gerelateerde apps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>