Orgasme foto mag niet op seminarie Rolduc hangen

Je zou zo denken dat als ze ergen weten wat masturbatie is, dat dit in een seminarie of klooster het geval is.

Maar ondanks alle ‘zondes’ van de RK-kerk, die de afgelopen jaren boven de kloostertafels zijn getrokken, kan dat nog steeds niet in de openbaarheid.

Zelfs niet als het kunst betreft.

Waar zijn mijn kunstwerken?

Met die vraag doolde de Reuverse kunstenares Henriëtte van Gasteren, artiestennaam Lilith, afgelopen weekend door de gangen van de Limburgse Abdij Rolduc…………..

Samen met 71 andere kunstenaars exposeerde zij op Rolduc te Kerkrade in het kader van het ‘Dream Art Exhibition 2011′ kunstwerken over dromen.

De zoektocht van Van Gasteren eindigde in een onooglijk hok ergens diep in de krochten van het gebouw. Een medewerkster moest er aan te pas komen om het kantoortje te openen. En voila, daar hingen haar foto’s, onttrokken aan de ogen van de bezoekers.

Inmiddels is gebleken dat de werken als ‘aanstootgevend’ zijn ervaren, zo blijkt uit correspondentie tussen de kunstenaar en de organisatie van de expositie. De controverse draait om een zelfportret van Van Gasteren dat ze genomen heeft in een slaapkamer in haar ouderlijk huis.

Boven het bed waar Van Gasteren op ligt, hangt onder meer een Christusbeeld. Over haar lichaam, eindigend tussen haar benen, ligt een rozenkrans. Het werk heet ‘Forgive me Father, for…’

“Ik heb mijn eerste orgasme ooit gehad tijdens een droom. Seks was moeilijk bespreekbaar bij ons thuis, omdat ik een streng katholieke opvoeding heb gehad. Ik voelde me schuldig door dat orgasme. Dat wil ik met dit werk laten zien.”

Maar de foto is ‘moeilijk gevallen’, zo liet een expositiemedewerker donderdag al weten. Ze zijn verplaatst omdat de gang waar ze hingen ‘veelvuldig gebruikt wordt door priesters en nonnen’, zo blijkt uit mailverkeer.

Illustratie: Kunstenares Lilith bij de ‘gewraakte’ foto. Klik op de afbeelding om rechtstreeks doorgelinkt te worden naar haar website met daarop o.a. een eigen verslag.

Lees ook:Kunstenares zet iedere dag nieuwe foto van haar vagina online
Lees ook:SM schilderijen schokken bejaarden
Lees ook:Pedo-beeld Groningen met de Noorderzon vertrokken
Lees ook:Kunstenares gearresteerd vanwege vagina-selfies
Lees ook:Vulvarious: Johan Vlemmix & de vagina’s

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Orgasme foto mag niet op seminarie Rolduc hangen

  1. Pingback: Beeld met ‘te grote erectie’ kan niet in Sint Jansbasiliek | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>