Speciaal politie-team jaagt op loverboys

De Regionale Recherche Dienst van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft als proef een speciaal team samengesteld: het Loverboyteam.

Zij zoeken naar nieuwe methoden om loverboys beter op te kunnen sporen en vaker veroordeeld te krijgen……….

Deze unieke proef loopt 2 jaar met als doel debat uit te lokken over de bestrijding van loverboypraktijken. Hoe lastig is het nou eigenlijk om daders op te sporen en vooral ook vervolgd te krijgen en waarom zitten hun jonge slachtoffers, vaak minderjarige meiden uiteindelijk ergens in Nederland ondergedoken en doen ze maar mondjesmaat aangifte?

Regisseur Nan Rosens volgt ruim een jaar lang 2 zaken van het team: de zaak Kelly en de grote zaak Cornell. In die laatste draait het om 3 minderjarige meisjes en meerdere verdachten die hen tot prostitutie aanzetten. In de andere zaak doet een zelfstandig werkende prostituee aangifte van uitbuiting.

De jonge rechercheurs Brenda, Michel en André horen de slachtoffers, verhoren de verdachten en achtervolgen daders. Door de ogen van teamchef Jan zien we de armoede en triestheid achter deze praktijken. Loverboys maken steeds meer gebruik van internet bij het ronselen en ‘verkopen’ van meisjes, daarom worden er lokprofielen geplaatst, maar waar ligt daarbij de grens?

We volgen het team in de verhoorkamer, op straat, bij arrestaties en in de rechtbank. Officier van justitie Sanne toont de mazen en grenzen van de wet rond de bewijsvoering. In Loverboyteam zijn we getuige van de aanpak en de successen maar ook van de obstakels waar het team tegenaan loopt.

Vanavond, 24 september 2012, DOKUMENT: Loverboyteam, 23,05 uur, NED 2

Lees ook:40% NL meiden en 20% jongens heeft ongewilde seks-ervaring
Lees ook:Seks op het lesrooster van middelbare scholen
Lees ook:Vrouwelijke seks-delinquenten handelen niet in hun eentje
Lees ook:Amsterdam licht jongeren voor over ‘sexting’ en ‘grooming’
Lees ook:Loverboys heten voortaan gewoon pooierboys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>