Oued Zem: sexortion hoofdstad van Marokko

Sexortion: oftewel het afpersen van mensen met seksoto’s dan wel sextapes. Het leidt tot vreselijke toestanden waaronder recent een jongen van 15 jaar uit Heerlen die zelfmoord pleegde nadat pikante plaatjes op het wereldwijde web waren gezet. En uiteraard heeft iedereen het uitgelekte filmpje van Patricia Paay aanschouwd. Zij is inmiddels ‘ondergedoken’ op Curaçao.

Van de 115.000 inwoners van het Marokkaanse stadje Oued Zem verslijten naar schatting zo’n 3000 hun dagen met deze vorm van blackmail. De oplichters, die Engels leren met behulp van YouTube-video’s, proberen hun slachtoffers naakt voor de camera te krijgen en eisen vervolgens duizenden euro’s. Wordt er niet betaald, dan worden de beelden rondgestuurd naar vrienden en kennissen.

Volgens The Sun richten ze zich voornamelijk op nietsvermoedende, jonge Britten omdat zij het meest geneigd zouden zijn naakt te gaan en veel geld te betalen. De 17-jarige Brit Danny pleegde in 2013 zelfmoord omdat hij het geëiste bedrag niet kon betalen. Het afgelopen jaar maakten nog zeker 4 andere Britse mannen een einde aan hun leven nadat ze op deze wijze de dupe werden van ordinaire chantage.

De Britse politie is als gevolg daarvan een campagne gestart. Ook de Marokkaanse politie heeft zijn pijlen gericht op de afpersers. In Oued Zem werden er het afgelopen jaar maar liefst 360 arrestaties verricht, meldt De Telegraaf vandaag. Intussen gaan de ’zaken’ voor veel oplichters nog altijd goed. Er bestaan zelfs heuse sextortion-bendes die per jaar zo’n €80.000 vangen. Houdt dus uw coltrui en lange broek aan!

Lees ook:Sexortion drijft jonge mannen tot zelfmoord
Lees ook:Mama verkoopt de maagdelijkheid van haar 12 (!!) dochters
Lees ook:Koninklijke Marechaussees hadden seks in Gouden Koets
Lees ook:Vreemde fetish: seks met de flappentap
Lees ook:‘Carradine stierf door sekte, niet door seks’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>