Voorhuidman strijdt als Superman tegen mannenbesnijdenissen

Superheld ‘Voorhuidman’ beschermt joodse baby’s tegen de messen van rabbi’s.

Het protest in stripvorm tegen besnijdenis zorgt voor ophef in de Verenigde Staten.

De actievoerders worden beschuldigd van antisemitisme…………….

Miles Hastwick is conservator van het denkbeeldige ‘museum voor genitale integriteit’ in San Diego. Maar hij is ook, in het geheim, ‘Foreskin Man’  en in die rol bestrijdt hij vijanden als Dr. Mutilator en Monster Mohel, die erop uit zijn om pasgeboren jongentjes van hun voorhuid te ontdoen.

In het eerste deel van de strip was de vijand, Dr. Mutilator, nog een soort abstract monster, waarbij het directe verband met de joodse traditie wat vaag was. Er wordt zelfs verwezen naar Afrikaanse besnijdenis. In het tweede deel is Monster Mohel de vijand, en hij is een rabbi zonder genade.

Er valt veel voor en tegen jongensbesnijdenis te zeggen, maar je kunt de ingreep op geen enkele wijze vergelijken met de bloedige vrouwenbesnijdenissen, waarbij niet alleen het meisje seksueel vermoord wordt, maar ook haar lichaam verminkt. In het gunstigste geval houdt zij nog 1 centimeter over om door te plassen. Kun je je indenken wat geslachtsgemeenschap en een bevalling dan aanricht?

Achter de typisch Amerikaanse strip zit een organisatie die in januari van dit jaar een wetsvoorstel heeft ingediend om de ‘genitale verminking’ bij mannen te verbieden. Deze zogenoemde ‘intactivisten’ willen besnijdenis bij wet laten verbieden. Want in november stemt San Francisco over een eventueel verbod op besnijdenissen bij mannen en in Santa Monica probeert men hetzelfde voorstel op de rol te krijgen.

De Amerikaanse anti-besnijdenisorganisatie wil de besnijdenis van jongens onder de 18 als een strafbaar feit in de wet laten inschrijven. Met een maximumstraf van 1 jaar en 1.000 dollar boete.

Medische organisaties houden zich op de achtergrond in de hele discussie die momenteel in de VS woedt. De voorzitster van de Californische vereniging van gynaecologen, Jean Conry, zegt wel dat er op dit ogenblik niet voldoende bewijs is om routineus jongetjes bij de geboorte te besnijden.

Maar ze voegt eraan toe dat het redelijk is dat ouders zowel culturele, religieuze en etnische tradities als medische factoren in beraad nemen om te beslissen of hun kind al dan niet besneden wordt. “Die beslissing zou moeten gebaseerd zijn op een besluit tussen ouder, kind en de verzorgingssector, eerder dan door de politiek.”

Overigens worden in de V.S. niet alleen joodse jongetjes besneden. In totaal geloof ik zelfs 70%. Uiteraard ook alle islamitische jongens, maar veelal laten ouders deze ingreep uitvoeren vanuit traditie of omdat ze er daadwerkelijk de voordelen van inzien voor hun jongens.

Ik ken zelf genoeg mannen die besneden zijn en zij vinden het behalve vanuit hygienische en esthetische oogpunten ook sekstechnisch gesproken erg prettig. Zij zijn namelijk in staat om langer seks te hebben voor hun orgasme komt dan mannen die niet besneden zijn. En tenslotte beperkt een besneden penis de kans op het doorgeven van een soa, zelfs hiv. Maar zowel in Amerika als hier zal het laatste woord er nog niet over gesproken zijn.

Lees ook:Nadelen mannen-besnijdenis wegen niet op tegen de vele voordelen
Lees ook:Nadelen van mannen-besnijdenis
Lees ook:De naakte eikel en het tuutje
Lees ook:Besnijdenis helpt wellicht ook tegen prostaatkanker
Lees ook:Ook zonder voorhuid hebben mannen lekkere seks

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voorhuidman strijdt als Superman tegen mannenbesnijdenissen

  1. Pingback: Besneden mannen (en hun vrouwen) zouden minder plezierig seksleven hebben | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>