Geheimen van de vrouwentepel ontrafeld

Bij mannen zijn tepels rudimentair.

Dit wil zeggen dat ze geen functie hebben.

Ze hebben ze, omdat de ontwikkeling van het embryo in eerste instantie vrouwelijk is.

Pas nadat de mannelijke hormoonklieren volgroeid zijn en testosteron produceren, verschuift de ontwikkeling richting jongetje.

Bij meisjes ontwikkelen ze dan juist verder. Daarom zijn vrouwentepels ook groter en uitgebreider.

Niet alleen mannen zijn om deze reden gefascineerd door vrouwenborsten en -tepels, maar ook wetenschappers. Een lesje vrouwen-anatomie……..

De kleine bobbeltjes rond de eigenlijke tepel in de zogenaamde tepelhof zijn kleine kliertjes. Dat wisten we al langer. Als vrouwen zwanger zijn, nemen ze in aantal toe en zwellen ze net als de rest van de borstpartij op. Soms komt er vocht uit. Lange werd gedacht dat dit bedoeld was om de huid te smeren, maar nu blijkt dat er geurstoffen inzitten die de boreling moet helpen de borst te vinden.

Franse onderzoekers bekeken de borsten van 121 jonge moeders, in de eerste dagen na de bevalling. Ze telden het aantal klieren op de tepel en keken hoe snel de moeder begon met melk aanmaken. Daarnaast werd bijgehouden hoeveel de baby’s dronken en hoe snel ze in gewicht toenamen. Het blijkt dat vrouwen met meer dan 9 van die kliertjes rond hun tepels sneller melk aanmaken en dat hun kinderen meer melk drinken waardoor ze sneller groeien.

De verklaring is dat de geur die de kliertjes op de tepels produceren onweerstaanbaar is voor baby’s waardoor ze meer gaan zuigen. Bij vrouwen die voor het eerst moeder worden is dit effect het sterkst. Bij een onervaren moeder is de hulp van de natuur immers onontbeerlijk.

De onderzoekers hopen dat deze kennis kan worden gebruikt om premature baby’s bekend te maken met borstvoeding.

Lees ook:Kleine borsten, grote pluspunten
Lees ook:Mannen die nageslacht willen, krijgen rammelende…………
Lees ook:Vreemde fetish: man lurkt melk uit de borst van zijn vriendin
Lees ook:Heren: zo ga je lekker met haar borsten om
Lees ook:Zin in seks door borstvoeding

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geheimen van de vrouwentepel ontrafeld

  1. edo deweert

    ik vind het heerlijk als er met mijn tepels gespeeld wordt.

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Bij mannen hebben de tepels geen functie? Iets te kort door de bocht. Biologisch gezien klopt dat vermoedelijk. Maar er zijn genoeg mannen die het stimuleren van de tepels heerlijk vinden.

    In die zin zijn mannentepels wel degelijk functioneel.

      /   Reply  / 
    1. edo deweert

      ja, victor, groot gelijk.
      ik ben een man en mijn tepels zijn door de jaren gestimuleerd te zijn geweest behoorlijk groot geworden, kijk maar op youtube.
      ik poseer ook naakt en de kunst studenten schijnen er ook attent op te zijn, want zo groot als mijne vind je bijna nooit bij mannen

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>