Na de witte anus is nu een gebleekte vagina een (gevaarlijke) trend

Toen ik in Thailand was ben ik na het kopen van een fles zonnebrandcrème van een koude kermis thuis gekomen.

In plaats van bescherming tegen de zon, bleek het een middel te zijn om de huid te bleken.

De Thaise vrouwen trokken me ook voortdurend uit de zon, omdat ze een blanke Europese huid fantastsisch vinden.

In de gekte van de witmaak-cosmetica lijken ze nu echt door te slaan. Er is inmiddels ook een produkt op de markt waarmee de vagina gebleekt kan worden……

Het is normaal dat de huid rond onze intieme delen donkerder is. Een paar jaar geleden was het opeens hip om je anus te bleken, teneinde een witte ster te hebben. Dat werd toen nog afgedaan als malligheid van de homoscene.

Maar zoals we weten kunnen ook vrouwen behoorlijk doorslaan in hun schoonheidscultus. Een product dat de intieme delen van de vrouw ‘binnen 4 weken bleker maakt’ doet het debat in Thailand aanwakkeren. Sommige van die producten bevatten kwik en zijn ronduit gevaarlijk.

In advertenties op televisie, radio en het internet rommelt een vrouw met een bleke huid en strakke jeans door haar kleerkast. “Elke vrouw wil er goed uitzien, maar met shorts krijg je een donkerder huid”. De camera zoomt vervolgens in op haar nieuwe outfit, een witte short. De commentaarstem stelt daarbij dat Lactacyd White Intimate de huid in betreffende zone ‘helder en doorschijnend’ maakt.

De lancering van een gelijkaardig product in India, eerder dit jaar, oogstte intenationale kritiek nadat in een tv-spot werd geïnsinueerd dat vrouwen met een blekere vagina aantrekkelijker zouden zijn. In Thailand daarentegen zijn dergelijke producten een groot succes.

Keerzijde van de medaille is dat heel wat van die producten een gezondheidsrisico inhouden. Bestanddelen als hydrochinon en lood kunnen leiden tot een permanente verkleuring van de huid en nierschade. Sommige producten op de markt zijn dan ook ronduit illegaal.

Lees ook:De blanke vagina is een hit in India
Lees ook:Indiase vrouwen dromen van een lelieblanke vagina
Lees ook:Filmpjes met pratende vagina’s maken tongen los
Lees ook:Anus of vulva laten bleken: hartstikke hip, maar niet zonder gevaar
Lees ook:Als mannen zich met de schone vagina gaan bemoeien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>