Een in het lab gekweekte penis van eigen stamcellen

rabbits-mating-oVoor mannen die hun penis verloren, na een ongeluk, een wraakactie van een (ex) minnares of door kanker, gloort er hoop aan de horizon.

Of beter gezegd: in het laboratorium.

De ontwikkeling van een mannelijk geslachtsorgaan met eigen cellen is inmiddels in een vergevorderd stadium…..

Dat schrijft The Guardian.

Wetenschappers van het Wake Forest Institute for Regenerative Medicine in Winston-Salem / North Carolina hopen binnen 5 jaar de eerste mannen een kweekpenis aan te meten.

Een test bij konijnen was in 2008 al succesvol. 12 stampertjes kregen een biotechnisch gekweekte piemel aangemeten. Ze probeerden allemaal te paren en in 8 gevallen was er bewijs van ejaculatie. 4 konijnen kregen zelfs nakomelingen.

Dezelfde techniek wordt nu op mensen uitgeprobeerd. Momenteel is de enige behandelingsmogelijkheid voor penisloze mannen een exemplaar gemaakt met huid en spieren uit hun dij of voorarm.

Maar met de uit stamcellen gekweekte versie kunnen alle functies voor seks en voortplanting worden hersteld.

Een penis-transplantatie van een donor werd ook al eens uitgeprobeerd, maar daarbij bleek het risico van afstoting erg groot.

De wetenschappers zouden de nieuwe penis in 4 tot 6 weken kunnen kweken in het lab. Een volledig van cellen ontdane donorpenis dient dan als structuur.

Omdat gebruikgemaakt wordt van eigen cellen van de patiënt, is de technologie niet geschikt om een vrouw tot man om te bouwen.

Hoewel professor Anthony Atala al diverse menselijke penissen kweekte en er grote vooruitgang is geboekt sinds het onderzoek met de konijnen, is er nog een hele weg af te leggen voor de eerste bij een mensenman aangezet kan worden.

Om een eerste menselijke test te kunnen doen, is ook nog toestemming nodig van de Amerikaanse autoriteiten. “Uiteindelijk mikken we op de gehele lengte, maar onze eerste doelstelling zal een gedeeltelijke vervanging van het orgaan zijn”, aldus prof. Atala.

Lees ook:Kale mannen kunnen straks hun voorhuid inleveren voor nieuw haar
Lees ook:Stamcel-wetenschappers kweken vagina’s
Lees ook:Sperma in plaats van insuline spuiten
Lees ook:Pasen: f•ck like rabbits live op TV
Lees ook:CLOACA! Waardoor de haan zijn penis kwijtraakte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>