Ook Thomas Dekker: topsporters hebben hoger libido

Thomas Dekker (32) heeft in ‘Mijn Gevecht’ zijn memoires aan de wielersport neergeschreven. Doping, dat wisten we al. Maar er waren dus ook drank, drugs en vrouwen. Een is een verklaring voor de niet te stillen sekshonger van topsporters, denk ook aan o.a. Tiger Woods, Diego Maradonna en Michael Jordan. Namelijk een verband tussen persoonlijkheid, lifestyle en seks.

Zo zijn mensen die veel joggen, fitnessen en / of sporten seksueel ook aktiever. Daarnaast hebben sportievelingen de neiging agressiever en sociaal dominant te zijn, aldus professor Peter Biro. Hij bestudeerde het verband tussen gedrag en het metabolische ritme van insecten, vogels, dieren.

“Er is bewijs dat degenen met een hoger metabolisme, vaak mensen die meer sporten, specifieke, persoonlijke eigenschappen hebben, waaronder een hoger libido. Sommigen van ons zijn lui, terwijl anderen graag sporten en bewegen.” De studie bevestigt stereotiepen als de atletische, bronstige bink en de asociale nerd.

Het metabolische ritme is een chemisch proces dat voeding omzet tot energie en het lichaam voedt. Biro: “Dieren in gevangenschap gaan vaak meer bewegen wanneer ze een onbeperkte voorraad voeding hebben. Muizen lopen in een rad en dieren in de dierentuin lopen vaak rondjes in hun kooi. Aangezien ze niet moeten bewegen om eten te zoeken, zoals dat in de natuur het geval is, kunnen we ons afvragen waarom ze bewegen. Recent onderzoek toont aan dat dit gedrag in verband staat met de mogelijkheid van een individu om energie te creëren, zijn metabolische capaciteit dus. Mannelijke krekels die aan seks denken, gaan meer geluid produceren om een partner te vinden en hebben dus een hoger metabolisme.”

Er bestaat ook een verband tussen metabolisme en agressie. Uit observatie van verschillende soorten vissen en vogels blijkt dat degenen met een hoog metabolisme agressiever en dominanter zijn dan degenen met een traag ritme.

Er is ook een verband tussen sporten en het niveau van hormonen als testosteron en adrenaline. “Er is bewijs dat deze stoffen zowel bij mannen als vrouwen het libido verhogen. Beweging heeft ook een effect op het stoppen van problemen die leiden tot een lagere seksdrift.”

Fitnessinstructrice Sapan Sehgal is het er mee eens dat sport en libido nauw samen gaan. “Als je regelmatig sport, heb je een betere conditie, ben je gezonder en heb je meer zelfvertrouwen tegenover het andere geslacht. Ook circuleren er dan meer hormonen in je bloed.”

Lees ook:Vrouwen die sporten voor de seks komen vaker klaar
Lees ook:Sporten is goed voor je seksleven
Lees ook:Krik je libido op door …… in bed te duiken
Lees ook:Mannen met lange ringvinger hebben grotere ballen met meer voorraad
Lees ook:Dikke mensen hebben lager libido en komen minder vaak klaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ook Thomas Dekker: topsporters hebben hoger libido

  1. Pingback: Machtige mannen, maar ook machtige vrouwen hebben vaker seksuele affaires | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>