Persoonlijke erotische kaart legt seksuele opwinding van vrouwen bloot

Vrouwen worden echt niet allemaal op dezelfde manier opgewonden.

Tot de jaren ’60 werd algemeen aangenomen dat een vrouw seksueel geprikkeld werd door zachte aanrakingen en het gevoel van intimiteit.

Daarna doken er meer theorieën op dat vrouwelijke fantasieën minstens zo stout en ‘vuil’ waren als die van de mannen…………

Na 20 jaar onderzoek naar vrouwelijke opwinding stelt sekstherapeute Petra Zebroff nu dat er 4 verschillende types te onderscheiden zijn.

“Elke vrouw heeft 4 soorten opwinding die haar algemeen patroon beïnvloeden, maar doorgaans is er slechts eentje, soms 2 dominant en dat is haar echte drijvende seksuele kracht’, aldus Zebroff.

Onze erotische kaart is uniek, maar kan door het leven heen veranderen. Deze wordt gevormd door een combinatie van genetische aanleg, opspelende hormonen en erotische ervaringen tijdens de vroege puberteit. Ook leefomgeving, stressgehalte, gezondheid en relaties hebben hun invloed.

1. Sensuele type
Dit type vrouwen is lichaamgeoriënteerd. Ze vertrouwen op hun zintuigen om opwinding aan te moedigen. Ze worden geprikkeld door aanrakingen en het ruiken of proeven van iets dat ze koppelen aan erotiek.
2. Cognitieve type
Deze dames worden meer gestuurd door hun hoofd. Ze baseren zich op gedachten en fantasieën om seksuele gevoelens drijfkracht te geven. Ze worden opgewonden door het inbeelden of zien van erotische activiteiten. Fantasie en porno zijn hierbij belangrijke hulpmiddelen.
3. Intieme type
Het doel van vrouwen die behoren tot dit type is om contact te maken met hun partner. Ze worden opgewonden door het delen van ervaringen en het gevoel dat ze begrepen worden.
4. Verleidende type
Deze vrouwen halen hun opwinding uit het feit dat ze hun partner weten te prikkelen. Ze voelen zich graag sexy en horen of merken dat ook graag. Bekeken worden is eveneens belangrijk.

Wil je ook weten wat voor type jij bent, ga dan naar deze pagina en doe de test!

Lees ook:Erotische fantasie Sting: seksslaafje zijn
Lees ook:Seksuele fantasieën: tussen droom en daad……
Lees ook:10% van de Nederlanders durft erotische fantasie niet prijs te geven
Lees ook:Gezocht: vrouwen voor onderzoek naar relatie erotische lectuur en zin in seks
Lees ook:Seks-fantasieën tiener-jongens en -meiden bijna gelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>