Nieuwe trend: toegeven dat je geen seks hebt of hoeft

Eerst deden alleen vrienden en vriendinnen het onder elkaar.

Vragen ‘Doen jullie het nog?’, maar naar de buitenwereld moest vooral het idee overeind blijven dat ze een spetterend seksleven hadden.

Niet alleen in Japan geeft men toe aan de behoefte om geen seks te hebben, hier in het westen lijken velen via sukkelseks ook in een celibatair stadium te zijn beland.

Als bekende Belgen en Nederlanders dat gaan toegeven in de media kun je wel zeggen dat er een trend gezet is.

Daarover berichten vandaag zowel de Belgische krant Het Laatste Nieuws als De Telegraaf.

Er bestaat al een club van aseksuelen en er zijn ook datingsites voor mensen die een relatie belangrijker vinden dan seks.

“Ik heb geen vaste relatie, geen flirts, geen onenightstands”, aldus voormalig Miss België Joke van de Velde open en eerlijk bij Q-music.

“In het begin was het moeilijk maar nu heb ik er totaal geen last meer van. De gedachte komt wel in me op, maar gaat weer ook weg. Ik trek gewoon mijn sportschonen aan en ga twee uur lopen.”

Na een overdaad aan seksboeken en erotische romans, zoals ook ‘Vijftig tinten grijs’, lijkt er een kentering te komen.

Annelien Coorevits zei vorige week in het Vlaamse datingprogramma SINGLE3′s: “Voor mij is seks op de eerste date absoluut ondenkbaar. Ik heb mijn huidige vriend ook een paar maanden laten wachten voor ik met hem het bed in dook.”

Een andere deelneemster aan de datingshow, Alizé Bouw, gaf zelfs toe nog nooit een orgasme te hebben gehad. Voor haar is seks toch een beetje tijdverlies, zei ze tot verbazing van velen.

Seksuologe Kaat Bollen zegt in een reactie dat het tegenwoordig oké is om ervoor uit te komen dat je niet 24 uur per dag een geil huismoedertje bent. Volgens haar is de sociale druk op ons seksleven gedaald. Deze was enorm de laatste jaren.

Nu keren we daar van terug volgens Kaat en dat is een goede zaak. Want hoe minder druk je ervaart van buitenaf, hoe meer je plezier schept in seks.

Volgens relatie-deskundige Rika Ponnet hebben we lang een zeer prestatiegericht beeld gehad van seks. De hype van sekshandelingen is voorbij. We zijn de focus op klaarkomen en ingewikkelde standjes beu. Mensen hebben volgens haar weer behoefte om seks in een relationele context te bespreken in al zijn facetten.

Het naar buiten te komen met de realtiteit van mensen in de media helpen daar bij, volgens Bollen en Ponnent.

Lees ook:A-seksueel is een geaardheid, net als he, ho of bi
Lees ook:Doe deze test: dan weet je of je aan ‘een vluggertje’ toe bent!
Lees ook:Depressies verkloten het seksleven, anti-depressiva eveneens
Lees ook:Verboden Vruchten: Katja Schuurman doet boekje open met haar eigen seksgeheimen
Lees ook:Vlaamse prostituee schrijft auto-bio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>