NL gaat het minst vreemd

Of we kunnen heel goed liegen in Nederland als er een onderzoek wordt gedaan, of ik heb de verkeerde vrienden en collega’s.

Maar dat van alle Nederlanders maar 1 op de 5 weleens vreemd is gegaan en de helft daarvan beperkte het tot 1 keertje, kan er bij mij niet in…………..

Toch staat in het valentijnsonderzoek van TNS/NIPO dat Nederlanders relatief trouw zijn. Duitsers, Fransen, Engelsen en Spanjaarden scoren een stuk slechter. Onder Italianen werden de meeste vreemdgangers gevonden: 45%.

Nederlandse mannen die een slippertje maken, zijn op zoek naar spanning en willen de sleur doorbreken. Vrouwen maken de keuze minder bewust. Ze worden per ongeluk verliefd, gaf de helft als reden. Van de vreemdgangers loopt ongeveer de helft nog met het geheim rond. De andere helft heeft het in de meeste gevallen zelf opgebiecht en daarmee is de Nederlander ook het meest openhartig.

Nog niet de helft van de Nederlanders die vreemd ging, heeft daar spijt van (43%). Italianen plegen weliswaar vaak overspel, maar hebben ook sneller last van hun geweten (66%).

Na het bekendworden van ontrouw betekende dat in de helft van de Nederlandse gevallen ook het eind van de relatie. Het onderzoek ~Valentijn: rozengeur of valse schijn~ is uitgevoerd onder in totaal 7819 mensen met de genoemde nationaliteiten.

Lees ook:Nederlandse vreemdgangers verslijten 5 minnaressen per jaar
Lees ook:Denken en doen: seks onder de douche is populair
Lees ook:Brazilianen zijn reeds wereldkampioen: in het overspel
Lees ook:Nederlanders vinden seks niet zo belangrijk
Lees ook:1 op de 5 Nederlanders heeft al een jaar geen seks meer

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “NL gaat het minst vreemd

 1. grotebeer

  goh en ik maar denken dat 1/3 van de mensen vreemd gaat in zijn leven (dus minstens 1x). Kan ik mijn ouders ook weer iets minder ahterdochtig aankijken, met die 1 op 5.

    /   Reply  / 
 2. Stefan

  blijkt maar weer dat mannen het om de seks gaat, en vrouwen om gevoelens. ik zou et erger vinden als mijn vriendin echt verliefd zou worden op iemand anders dan dat ze een slippertje met iemand maakt. nu heb ik mij er onlangs ook schuldig aan gemaakt maar heb het ook eerlijk opgebiecht. gelukkig zijn we nog steeds bij elkaar dus ik hoor blijkbaar bij die andere helft.

    /   Reply  / 
 3. annie

  het klinkt gek maar het kan je ook gewoon over komen en het is nog lekker ook. Ben getrouwd en doe het met een andere man erbij. Echt kicken, top secret dat wel

    /   Reply  / 
 4. El

  Het lijkt wel of een hoop mensen er tegenwoordig een sport van maken de huidige partner te besodemieteren. Zelfs wanneer er binnen hun eigen relatie niks fout zit.
  Wat doen we elkaar aan? Waar zijn onze normen en waarden gebleven, ik hoor het alleen maar om heen, die heeft een ander, die wipt meerdere dames buiten de deur. Staan de personen die bewust die ander beduvelen, er überhaupt wel eens bij stil wat het voor gevoel en emoties bij die ander losmaakt? Het doet verschrikkelijk veel pijn wanneer de persoon waar je van houdt het naast jou ook nog buiten de deur moet zoeken. Het heeft ook niets te maken met de hoeveelheid sex die je een man geeft, het zal wel gaan om de spanning, de verovering en de kick. En wat een vreemdganger achterlaat is een gebroken mens, vol met twijfels over zichzelf, want je partner gaat toch niet voor niets vreemd? Wanneer je heel veel van iemand houdt en die zou het vertellen is dit nog niet zo erg als wanneer je de persoon er mee confronteerd en het wordt in jouw schoot terug geworpen alsof jij degene bent die ze niet helder op een rijtje heeft. Het is verschrikkelijk pijnlijk en het lijkt ook wel dat wanneer je als vrouw binnen een nieuwe relatie staat en je 100% geeft en ervoor wilt gaan, ze je dan gevoelsmatig kunnen maken en breken. Het resultaat waar een bedrogen man of vrouw is iemand die in de toekomst zich niet meer volledig wil geven om niet verder beschadigd te worden. Ikzelf ben er achter gekomen oktober 2006 maar je gaat door met je vriend omdat hij toch regelmatig laat blijken dat hij van je houdt en om je geeft. En wanneer we samen zijn is dat ook zo, een behandeling als een prinses. Je verzamelt moed om de confrontatie aan te gaan, let wel, vreemdgangers zijn tevens beroepsleugenaars, waar je achteraf spijt van hebt, het lijkt de omgekeerde wereld wel. Het spoort niet bij jou, met hem is er niks mis. Ook van dit soort praktijken worden mensen die bedrogen zijn of worden echt dood en doodziek. Ik wens iedereen die bedrogen is geweest of word, veel sterkte toe en vergeet niet dat ook jij een persoon bent die beter verdient!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>