Britten blijven langer maagd

Het zijn vreemde tijden in Groot-Brittannië als het om seks gaat. Staat er op dit blog net nog te lezen dat er een overheidscampagne is gestart om mannen om toestemming te laten vragen, wijst een ander onderzoek uit dat seks juist steeds bespreekbaarder en opener wordt in het land……….

De Londense universiteit kwam erachter dat Britten steeds later hun maagdelijkheid verliezen en tegenwoordig ook toleranter tegenover seksualiteit zijn.

De universiteit ondervoeg 1790 personen over hun seksleven. Er zijn steeds minder mensen die voor hun 16e hun maagdelijkheid verliezen. Waar de Britse jongere in 2002 nog gemiddeld op zijn/haar 17,13 jaar een eerste seksuele ervaring had, is dat nu 17,44 jaar voor meisjes en 18,06 jaar voor jongens.

Sinds 2002 is ook het aantal personen gestegen dat een homoseksuele relatie heeft gehad, van 11 naar 15%. Ongeveer tweederde van de ondervraagden vindt dat prostitutie gelegaliseerd moet worden en 27%  zegt seks te hebben gehad met iemand van een andere etnische afkomst.

De enquête toont ook een zekere versoepeling aan van de houding tegenover seks, wat een goede zaak is”, aldus Kaye Wellings, professor seksuele gezondheid van de universiteit van Londen. “We verliezen als samenleving onze hypocrisie tegenover seksualiteit”, zo klonk het nog.

Jammer dat er nog wel steeds een Engelse Postbus 51 nodig is om mannen op het hart te drukken om vrouwen niet aan te randen. Beetje hypocriet, of niet?

Lees ook:Jonge generatie vrouwen maakt seks-inhaalslag
Lees ook:Marokkaanse sekslessen
Lees ook:Maagdelijkheid Natalie ter discussie
Lees ook:40% NL meiden en 20% jongens heeft ongewilde seks-ervaring
Lees ook:Allochtone Nederlanders doen vaker een SOA-test dan autochtone

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Britten blijven langer maagd

  1. Mach

    Mannen wijzen op hun verantwoordelijkheid is niet hypocriet. Dat hoort ook bij de openheid over seks waarbij je ook zo eerlijk moet zijn om toe te geven dat er mannen zijn die moeite hebben om zich in te houden. Ook dat moet bespreekbaar zijn.

      /   Reply  / 
  2. PP

    jeemig Jakobien, jij hebt het garen spinnen ook niet uitgevonden, he? Waarom is dat hypocriet?

      /   Reply  / 
  3. jingle

    “mannen zijn die moeite hebben om zich in te houden”

    Vrouwen net zo..:)

      /   Reply  / 
  4. Twistedmind

    Volgens mij wel een goed teken dat Britse jongeren later hun eerste sexuele ervaring hebben. Op latere leeftijd is de kans een stuk kleiner, dat iemand door vrienden/vriendinnen of een vriendje gepushed is.
    Om boze reacties te vermijden :-) Ik vind niet dat iemand als maagd een huwelijk moet ingaan. Of dat sex uberhaupt uitsluitend binnen een vaste relatie hoort.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>