Waarom vrouwen kreunen tijdens seks

full female orgasmJe hebt dames en dat zijn stiile genietsters. En je hebt erbij die de kalk van het plafond en het behang van de muur afkrijsen tijdens seks.

Zo iemand is bijvoorbeeld Caroline Cartwright.

Zij heeft ongeveer elke week de politie wel op de stoep vanwege burengerucht.

En de mannen? Wat vinden zij ervan?

Er zijn er die rustige bedgenotes prefereren, alhoewel het hevige kreunen van vrouwen tijdens de daad door de natuur juist bedoeld is als een aansporing voor de heren…………..

Daarover schrijft Christopher Ryan op de site van Psychology Today.

Het genotslawaai komt namelijk bij alle primaten voor. Dat maakt apen juist extra kwetsbaar voor prooienjagers, vooral als ze op de grond paren, zoals bavianen. En toch blijven ze roepen en geluiden maken.

Het moet dus ergens een evolutionair voordeel hebben. Kreunen tijdens seks zou mannetjes moeten helpen klaarkomen. Een snelle ejaculatie zorgt dat apen die paren op de grond weinig tijd verliezen en dus hun kwetsbaarheid verminderen.

Ook mensen waren ooit prooi. Het gekreun maakte dan wel duidelijk waar ze zich bevonden, maar omdat de activiteit daardoor minder lang duurde, vergrootte het toch de veiligheid.

Een andere reden voor het gekreun is om de mannetjes naar de ovulerende, seksueel ontvankelijke vrouwtjes te lokken, met ‘spermacompetitie’ en alle reproductieve en sociale voordelen van dien.

Die mannetjes strijden dan met elkaar om het met haar te mogen doen. De sterkste wint en is tevens degene met de beste genen. Het roepen zorgt er dus voor dat het vrouwtje de kwaliteit van haar nakomelingen optimaliseert.

Na analyse van 550 ‘roepen’ van 7 bavianen, bleek er verschil in toon en lengte naar de mate van de vruchtbare periode van het vrouwtje en de status van het mannetje. Hoe vruchtbaarder, hoe complexer de roep om mannetjes te lokken. Hoe hoger zijn status, hoe langer en luider haar geluiden zijn tijdens het paren. “Aan de geluiden is soms zelfs seksueel plezier te herkennen”, aldus primatologe Meredith Small.

Tenslotte: de paarherrie van apinnen in promiscuë rassen is complexer dan die van vrouwtjes in groepen die monogaam zijn. Hoe meer geluid dus tijdens de seks, met des te meer mannen ze het doet.

Lees ook:Kreunen tijdens de seks kan heel educatief zijn
Lees ook:Vrouwengekreun geen voorspeller van haar orgasme, maar wel van het ZIJNE
Lees ook:Haar kreunen tijdens de seks geeft hem een orgasme
Lees ook:Vrouwen kreunen harder bij seks met hooggeplaatste man
Lees ook:Suïcidale reproductie: heel veel seks hebben en dan sterven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waarom vrouwen kreunen tijdens seks

  1. Manon

    dat is inderdaad heel waar vrouwen kreunen altijd want dat doet zeer pijn maar als ze het eens gedaan hebben willen ze het snel weer doen en zoeken ze hete mannen om mee te rukken daarom zoek ik sexchats via de webcam om met mannen te rukken ah ah ah ah ah echt zo kom op mannen antwoord om met mij te rukken ruk a.u.b met mij want ik ben erg aantrekkelijk !!!!!! fack me!!!!!!!! neuk me!! please

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Vrouwen kreunen harder bij seks bij hooggeplaatste man | Seks

  3. Pingback: Vrouwen faken hun orgasme toch ook uit eigenbelang | Seks

  4. Pingback: Vrouwen kreunen niet het hardste tijdens hun eigen orgasme, maar tijdens het ZIJNE | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>